ارزیابی کارایی تله های مختلف در به دام انداختن برخی از خانواده های پروازی راسته ی سخت- بالپوشان با استفاده از شاخص های عددی تنوع و روش Rarefaction
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 96
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ARPP-8-3_005
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
چکیده در این مطالعه کارایی چندین نوع تلهی مختلف شامل تلههای پنجرهای و سطلی جذبی (تلههای سطلی سفید، زرد، قرمز، بنفش و آبی) در به دامانداختن حشرات راستهی سختبالپوشان در دو عرصهی مرتعی و زراعی ایستگاه تحقیقات کشاورزی سارال در استان کردستان ارزیابی شد. در طی این تحقیق، ۱۸۵۰۹ فرد متعلق به ۱۹ خانواده از راستهی سختبالپوشان توسط تلههای مورد مطالعه به دام افتاد. نتایج نشان داد که منحنی ریرفکشن تلهی پنجرهای نسبت به منحنیهای ریرفکشن تلههای جذبی رنگی بیشترین هماهنگی و تخمین را از نظر تعداد خانواده و تعداد افراد به دام افتاده با منحنیهای ریرفکشن میزان کل هر کدام از دو عرصهی مورد مطالعه داشت. همچنین در عرصهی مرتعی مورد مطالعه، بین تلههای مختلف در سطح ۵ درصد از نظر میزان شاخص شانن-واینر (۰=P، ۵=df، ۰۷/۳۷=F) و شاخص سیمپسون (۰=P، ۵=df، ۸۷/۱۰=F) در سطح خانواده تفاوت معنیدار وجود داشت، بطوریکه تلهی پنجرهای با میانگین شاخص شانن-واینر Bit ۰۶/۰±۹/۰ و شاخص سیمپسون ۱/۱±۸/۵ بالاترین سطح از تنوع را دارا بود. در عرصهی زراعی نیز بین تله های مختلف از نظر میزان شاخص شانن-واینر (۰=P، ۵=df، ۸۴/۱۶=F) و شاخص سیمپسون (۰=P، ۵=df، ۱۸/۹=F) در سطح خانواده تفاوت معنیدار داشتند (α=۰/۰۵)، بهطوریکه تلهی پنجرهای با میانگین شاخص شانن-واینر Bit ۰۲/۰±۹/۰ و شاخص سیمپسون ۵/۰±۱/۶ و تلهی سطلی سفید با میانگین شاخص شانن-واینر Bit ۰۸/۰± ۸/۰ و میانگین شاخص سیمپسون ۵/۱±۶/۵ بالاترین سطح از تنوع را در سطح خانواده نشان دادند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سما نویدی
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد حشره شناسی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.
حامد غباری
استادیار حشره شناسی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.
امین صادقی
دانشیار حشره شناسی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :