شناسایی و بررسی عوامل پیچیدگی در پروژه های صنعتی ایران با استفاده از مدل معادلات ساختاری (مطالعه موردی: پروژه چند منظوره (تونل، سد و نیروگاه) اومااویا در کشور سریلانکا)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 302
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TUSE-11-1_004
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
چکیده مقاله:
اهمیت پیچیدگی در مدیریت پروژه به چند دلیل است، اولا بر مدل سازی، ارزیابی و کنترل پروژه ها و اهداف زمان، هزینه، کیفیت و ایمنی تاثیر می گذارد. ثانیا می تواند در انتخاب یک سازمان و مدیر پروژه مناسب از منظر تخصص و الزامات تجربه ای موثر باشد، نتایج مطالعات ما ، دو جنبه را نشان می دهد، اولا عدم اجماع جهانی در تعریف پیچیدگی پروژه و دوما بیان این واقعیت که تمرکز مدل های پیچیدگی اساسا بر اهداف و روش ها، سطح توافق در قطعیت و یا تعداد عناصر، وابستگی های داخلی یا در نظر گرفتن جنبه های دیگر پیچیدگی است. این پژوهش شامل بررسی جامع برای نشان دادن درک کنونی مشترکات و تفاوت های موجود در تحقیقات موجود است. این امر با مطالعه و بررسی بیش از دویست مقاله پژوهشی با بیشترین تعداد ارجاعات از یک گروه اصلی نزدیک به هزار مقاله، منتشر شده در بازه زمانی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۲ میلادی حاصل گردیده است. مفهوم پیچیدگی پروژه تحلیل شده و در ضمن معرفی نظریه های موجود، عوامل ایجاد پیچیدگی مستخرج از تحقیقات صورت گرفته، در ۹ گروه فرآیندی دسته بندی و بررسی گردیده است. در نهایت با ترکیب مطالعات انجام شده با نظر خبرگان و کارشناسان شاغل در ساخت پروژه چند منظوره اومااویا تلاش شد رهنمودی جدید در پیچیدگی برای پروژه های صنعتی ایران ارائه گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امید تاسا
دانشجوی دکتری؛ دانشکده عمران، معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
محمود گلابچی
استاد؛ پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
مهدی روانشادنیا
دانشیار؛ دانشکده عمران، معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :