تخمین خواص ژئوتکنیکی خاک رس با استفاده از آزمایش نفوذ مخروط دینامیکی(DCP)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HYDROP-9-32_007
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1401
چکیده مقاله:
آزمایش نفوذ مخروط دینامیکی (DCP) بیشتر برای کنترل عملیات خاکی در راهسازی مورد استفاده قرار گرفته و کمتر ابن آزمایش برای شناسایی ژئوتکنیکی لایه های زیرسطحی و هسته سدها بکار رفته است. در این مقاله، قابلیت آزمایش نفوذ مخروط دینامیکی برای تعیین پارامترهای ژئوتکنیکی خاک رس بررسی شده است. بدین منظور در نقاط مختلف شهر سنندج که دارای خاک رس هستند، ۶ چاه تا عمق حداکثر ۱۵ متر به روش دستی حفاری و در هر یک متر درون چاه ها، ۳ سری آزمایش نفوذ مخروط دینامیکی انجام و تکرار گردید. جهت تعیین مشخصات فیزیکی و مکانیکی خاک رس، در ترازهای ۱ متری نمونه برداری و سپس بر روی نمونه ها، آزمایش های آزمایشگاهی شامل رطوبت، دانه بندی، وزن مخصوص، خواص خمیری و سه محوری انجام شد. بر اساس تحقیق حاضر، آزمایش نفوذ مخروط دینامیکی در خاک رس سنندج تکرارپذیری قابل قبول دارد)%۳۰(CoV< . همچنین توزیع اندازه دانه ها و رطوبت خاک رس بر روی نتایج آزمایش نفوذ مخروط دینامیکی تاثیرگذار بوده و با توجه به ضریب تعیین بدست آمده )۸۴/۰ (R۲≥ همبستگی نسبتا خوبی میان نشانه روانی، وزن مخصوص خشک و چسبندگی خاک رس با آزمایش DCP وجود دارد.
کلیدواژه ها:
Clay soil ، Dynamic Cone Penetration (DCP) ، Geotechnical Properties ، Laboratory Tests ، خاک رس ، نفوذ مخروط دینامیکی(DCP) ، خواص ژئوتکنیکی ، آزمایش های آزمایشگاهی
نویسندگان
بهروز صمدیان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
علی فاخر
دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :