بررسی تاثیر چهارهفته فعالیت بدنی در محیط غنی شده بر عوامل التهابی و ضد التهابی در شاخ خلفی نخاع موش های مبتلا به انسفالومیلیت خودایمن تجربی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAHSSP-9-2_012
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1401
چکیده مقاله:
هدف: افزایش بیش از حد در سطوح پروتئین های فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α) و اینترلوکین یک بتا (IL-۱β) و کاهش در سطوح فاکتور رشد تغییردهنده بتا یک (TGF-β۱)با ایجاد یک محیط التهابی و در نتیجه افزایش تحریک پذیری درد در مدل های مختلف درد عصبی همراه است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر چهار هفته زندگی در محیط غنی شده بر سطوح پروتئین های TNF-α و IL-۱β و TGF-β۱ در شاخ خلفی نخاع در دوره مزمن بیماری EAE می باشد. روش شناسی: مطالعه حاضر از نوع توسعه ای می باشد به این منظور ۳۰ سر موش C۵۷BL۶ ماده به سه گروه کنترل،EAE و زندگی در محیط غنی شده تقسیم شدند. پس از القای EAE با MOG۳۵-۵۵ گروه زندگی در محیط غنی شده به مدت ۴ هفته در این محیط زندگی کردند. در روز ۳۰ پس از القا (دوره مزمن بیماری)، حساسیت به درد با تست غوطه وری دم در آب ارزیابی و سپس تشریح و بافت برداری شدند. سطوح پروتئین TNF-α ، IL-۱β و TGF-β۱ با روش ایمونوهیستوشیمی اندازه گیری شد.برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه در سطح معناداری ۰۵/۰ استفاده شد. یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که زندگی در محیط غنی شده در مقایسه با گروه EAE سطوح پروتئینTNF-α ) ۰۰۱/۰=p ) و IL-۱β (۰۰۱/۰=p )را در شاخ خلفی نخاع کاهش و سطح پروتئین TGF-β۱ (۰۰۱/۰=p ) را افزایش داد. همچنین فعالیت بدنی در محیط غنی شده زمان تاخیر در بیرون کشیدن دم از آب گرم را در دوره مزمن بیماری (۰۰۱/۰= P) افزایش داد. نتیجه گیری: سبک زندگی فعال میتواند از طریق کاهش سطوح فاکتورهای التهابی TNF-α و IL-۱β و افزایش سطوح فاکتور ضد التهابی TGF-β۱در شاخ خلفی نخاع حساسیت به درد را در مدل حیوانی بیماری MS (EAE) کاهش دهد.
نویسندگان
گلرخ محمدی
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه تهران-تهران ایران.
محمدرضا کردی
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه تهران-تهران ایران.
سیروس چوبینه
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشگاه تهران-تهران ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :