ارزیابی درک دانش آموزان دختر و پسر پایه دهم رشته ریاضی و فیزیک از شکل های هندسی بر اساس نظریه دووال
محل انتشار: مجله رویکردهای نوین آموزشی، دوره: 16، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 160
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NEAU-16-2_010
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1401
چکیده مقاله:
هدف از مطالعه حاضر، بررسی درک دانش آموزان دختر و پسر پایه دهم رشته ریاضی و فیزیک از شکل های هندسی بر اساس نظریه دووال است که به روش پیمایشی انجام گردید. جامعه آماری، دانش آموزان پایه دهم رشته ریاضی و فیزیک شهرستان پاکدشت و نمونه شامل ۲۳۵نفر است که به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، آزمونی بر اساس پژوهش های مرتبط است که روایی صوری و محتوایی آن توسط صاحب نظران بررسی شد و به کمک آلفای کرونباخ، پایایی آن تایید گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها، آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون t تک نمونه ای، ضریب همبستگی و آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره مورد استفاده قرار گرفت. طبق نظریه دووال، یادگیری هندسه و به کارگیری اشکال هندسی مستلزم چهار درک است که عبارت اند از: ادراکی، مرحله ای، استدلالی و عملیاتی. نتایج پژوهش حاضر بیانگر آن است که در ارتباط با مسائلی که نیازمند درک استدلالی هستند، میانگین امتیازهای دانش آموزان پایین تر از میانگین معیار است و به طور کلی، عملکرد دانش آموزان در حل مسائل مرتبط با درک های استدلالی و عملیاتی، پایین تر از عملکرد آن ها در حل مسائلی است که نیازمند درک های ادراکی و مرحله ای هستند و بین عملکرد دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون، نشانگر آن است که بین ابعاد درک شکل های هندسی، همبستگی معنادار و مثبت وجود دارد. نتایج پژوهش حاضر می تواند معلمان را از نقاط قوت و ضعف دانش آموزان آگاه سازد و اصلاح روش های آموزش هندسه را در پی خواهد داشت. همچنین می تواند مولفان و برنامه ریزان آموزشی را در راستای تعیین خط مشی های آموزشی یاری رساند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرگس یافتیان
استادیار، گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.
لادن پازوکی
کارشناس ارشد آموزش ریاضی و دبیرریاضی استان تهران، گروه ریاضی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :