تاثیر کودهای مختلف بر ویژگی های اگروفیزیولوژیکی و تراکم علف هرز ذرت
محل انتشار: فصلنامه اکو فیزیولوژی گیاهی، دوره: 10، شماره: 32
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 272
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPEC-10-32_017
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1401
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر کودهای زیستی، دامی و شیمیایی بر رشد ذرت، آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی۹۴-۱۳۹۳ در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی مهران اجرا گردید. در این پژوهش کود شیمیایی نیتروژن (۰، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد توصیه شده) به عنوان عامل اصلی و کود بیولوژیک نیتروکسین (باکتری های ازتوباکتر و آزوسپیریلوم)، کود دامی (۲۰ تن در هکتار)، مخلوط نیتروکسین و کود دامی و تیمار شاهد (بدون کاربرد دامی و کود بیولوژیک) به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. تعداد دانه در ردیف، تعداد دانه در بلال، طول بلال، ارتفاع بوته، کلروفیل a، کللروفیل b، محتوای آب نسبی، تراکم علف هرز و وزن خشک علف هرز تحت تاثیر اصلی کود نیتروژن و مخلوط کوط دامی و بیولوژیک قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار اعمال کود نیتروژن و مخلوط کوط دامی و بیولوژیک دارای اثر معنی داری بر صفات مورد مطالعه دارند. در این پژوهش برهمکنش کود شیمیایی نیتروژن و مخلوط کود دامی و بیولویک بر تعداد ردیف در بلال، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت معنی دار گردید. بیشترین تعداد ردیف در بلال (۶/۲۰ بلال)، وزن هزار دانه (۳/۲۳۷ گرم)، عملکرد دانه (۱۱۹۰۰ کیلوگرم در هکتار)، عملکرد بیولوژیک (۲۴۶۹۰ کیلوگرم در هکتار) و شاخص برداشت (۴/۴۸ درصد) در تیمار ۷۵ و ۱۰۰ درصد کود شیمیایی نیتروژن و مخلوط کود دامی و بیولویک بدست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان اله زیرعلی
- Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty Agriculture, Ilam University, Iran
رحیم ناصری
Department of Agronomy and plant breeding, Faculty of Agriculture, Ilam University
امیر میرزایی
- Agriculture and Natural Resources Research Center, Ilam, Iran
امین فتحی
Young Researchers and Elite Club, AyatollahAmoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
فرشته دارابی
Ph.D student in Crop Physiology, Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :