ظهور سویه ها و زیرسویه های جدید SARS-CoV-۲ و اثربخشی واکسن ها
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 22، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 216
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-22-1_010
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1401
چکیده مقاله:
سردبیر محترم؛
در اواخر سال ۲۰۲۰ سویه هایی از ویروس SARS-CoV-۲ ظاهر شدند که خطر بالایی برای سلامت عمومی جامعه دارند و لذا جهت اولویت بندی نظارت و تحقیقات جهانی، در دسته Variants of Interest (VOIs)، Variants of Concern (VOCs)وvariants (VUMs) under monitoringقرار گرفتند. از آوریل ۲۰۲۲ زیرسویه امیکرون (B.۱.۱.۵۲۹) SARS-CoV-۲ شامل BA.۲.۱۲.۱، BA.۴، و BA.۵ بعنوان سویه های نگران کننده با افزایش سازگاری و قابلیت انتقال در حال گسترش هستند. سویه امیکرون SARS-CoV-۲ در جوامعی در حال ظهور است که افراد به واسطه ابتلا یا تزریق واکسن(دو یا سه دوز)، واکسینه هستند. بیش از ۱۳۰ کشور در سرتاسر جهان برنامه های دوز یادآور را برای مقابله با امیکرون اجرا کرده اند. علیرغم یافته های اولیه که نشان می دهد دوزهای یادآور ممکن است محافظت در برابر امیکرون را بهبود ببخشند، تحقیقات بیشتری برای اثبات این مورد نیاز است. در بیماری COVID-۱۹، ۶ ماه بعد از تزریق دو دوز واکسن سطح ایمنی افراد کاهش می یابد. از سوی دیگر بعضی از زیر سویه های این ویروس (BQ و XBB) آنتی بادی های فعال را بی اثر می کنند و ممکن است به دلیل تکاملشان در فرار از آنتی بادی ها، در جمعیت گسترش پیدا کنند، بنابراین تهدیدی جدی برای واکسن های فعلی هستند. در نتیجه مردم باید این موضوع را جدی بگیرند و علاوه بر تزریق واکسن، برای محافظت از خود در برابر ابتلا به بیماری، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند...
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عماد بهبودی
Department of Basic Sciences, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran
عارفه ابراهیمیان
Department of Microbiology, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran
پریسا زینالی
Department of Basic Sciences, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :