بهینه سازی و مدل سازی تلفیقی هیدرولیک و منابع آب پروژه انتقال آب بین حوضه ای با استفاده از برنامه ریزی پویا اصلاح شده (مورد مطالعاتی: فلات مرکزی ایران)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 306

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-13-1_004

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1401

چکیده مقاله:

از آنجایی که پراکنش منابع آب و نزولات در جهان متناسب نمی باشد، انتقال بین حوضه ای آب در قالب طرح های آبی برای جمع آوری، انتقال و ایجاد کیفیت مناسب برای توسعه موزون فعالیت های انسانی لازم است. از طرف دیگر در بحث مدیریت منابع آب علاوه بر بهره-برداری مخازن با مباحثی روبرو هستیم که همزمان بحث هیدرولیک و منابع آب در این شرایط مهم بوده و هر دو شرایط هیدرولیکی و هیدرولوژیکی برای مدل سازی جریان می بایست تواما مورد بررسی قرار بگیرد. در این تحقیق سه سد (یلان، پشندگان و گوکان) و دو تونل انتقال برای انتقال آب از سد یلان به سد گوکان مورد استفاده قرار گرفته اند. به منظور مدل سازی و بهینه سازی این پروژه همزمان دو الگوریتم در محیط ویژوال بیسیک با یکدیگر و با نرم افزار Epanet بصورت دینامیکی ارتباط داشته و مدل منابع آب، هیدرولیک و برنامه ریزی پویا اصلاح شده را حل می کند. از آنجایی که انتقال آب در تونل ها به صورت تحت فشار می باشد و کل پروژه برای راندمان انتقال آب ۹۵ درصد تعریف شده است، با افزایش ارتفاع هریک از سدها می بایست قطر تونل انتقال کاهش یابد تا بتواند راندمان مذکور را داشته باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد ارتفاع های ۳۷/۱۴۸ و ۳۶/۵۹ متر بترتیب برای سد یلان و پشندگان و قطر تونل های ۸/۲ و ۹۵/۲ متر برای تونل های یلان – پشندگان و پشندگان – گوکان از نظر اقتصادی بهترین گزینه می باشند. از تحلیل اقتصادی موجود در برنامه ریزی پویا اصلاح شده هزینه کل پروژه با در نظر گرفتن راندمان انتقال ۹۵ درصد برابر ۶۹/۵۳۱۳ میلیار ریال برآورد شده است.

نویسندگان

رامین منصوری

دانشجو دکتری /سازه های آبی .دانشگاه لرستان و هیئت علمی دانشگاه آزاد .واحد سیرجان

حسن ترابی پوده

استادیار/ گروه مهندسی آب. دانشگاه لرستان

امیرحمزه حقی آبی

دانشیار/ گروه مهندسی آب .دانشگاه لرستان

حجت الله یونسی

استادیار /گروه مهندسی آب .دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :