ظرفیت سازگاری کار گروه ملی نجات دریاچه ارومیه
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 203
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IWRR-14-4_004
تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401
چکیده مقاله:
به گواه بسیاری از شاخص ها ایران به شدت با بحران آب مواجه است و کشور وارد مرحله جدیدی از شرایط اقلیمی شده که دیگر نمی توان با تصورات و روش های گذشته به مواجهه با مسئله بدخیم۱ آب پرداخت. حل بحران آب نیازمند پذیرش و سازگاری با شرایط جدید منابع آبی است. البته این مقاله میان کم آبی به عنوان یک پدیده اقلیمی و بحران آب تفاوت قائل می باشد و بحران را نتیجه ناکارآمدی نظام حکمرانی آب در مواجهه با کم آبی می داند. از منظر حکمرانی نهادهای رسمی و غیررسمی به تصمیمات و سیاست های حوزه آب شکل می دهند و آن ها را درست یا غلط به اجرا می گذارند. اصلاح حکمرانی آب در واقع تنظیم و ظرفیت سازی در این نهادها برای کارآمدی می باشد. این مقاله با هدف ارزیابی یکی از نهادهای حکمرانی آب کشور، به معرفی و استفاده از مدل چرخ ظرفیت سازگاری۲ می پردازد. این مدل ۶ بعد و ۲۲ معیار دارد و ظرفیت نهادهای حکمرانی برای اعمال تغییر در رویه های قبلی و سازگاری با شرایط جدید را می سنجد. کار-گروه ملی نجات دریاچه ارومیه به عنوان مورد مطالعه در این مقاله ارزیابی شده و نتایج حاکی از ظرفیت پایین این نهاد برای تغییر رویه های جاری و سازگاری با شرایط جدید است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جلیل سلیمی
دانشجوی دکتری / مهندسی آینده پژوهی، گروه مهندسی آینده پژوهی، دانشکده مدیریت، علم و فناوری، دانشگاه صنعتی امیرکبیر.، تهران، ایران.
رضا مکنون
دانشیار / گروه مهندسی آینده پژوهی، دانشکده مدیریت، علم و فناوری، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :