اعتبارسنجی و ریزمقیاس سازی داده های رطوبت خاک ماهواره SMAP به روش SMBDA با استفاده از محصولات رادار Sentinel ۱ و داده های زمینی در منطقه صالح آباد ایلام
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 335
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IWRR-17-4_010
تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401
چکیده مقاله:
داده های رطوبت خاک سنجش از دور مایکرویو به دلیل پیوستگی زمانی-مکانی، توانایی بالایی برای فراهم نمودن اطلاعات رطوبتی خاک دارند. ماهواره SMAP ناسا در محدوده طیف مایکرویو (باند L-) و تفکیک مکانی حدود ۴۰ کیلومتر از مهم ترین روش های تهیه داده های رطوبت خاک است. پایین بودن تفکیک مکانی داده های رطوبت خاک این ماهواره، سبب محدودیت در کاربردهای عملی و در مقیاس های محلی می گردد. در مطالعه حاضر به منظور ریزمقیاس سازی داده های روزانه رطوبت خاک سطحی از محصولات سطح ۴ ماهواره SMAP (با قدرت تفکیک Km ۹) و افزایش قدرت تفکیک آن به ۱ کیلومتر، یک الگوریتم ریزمقیاس سازی با استفاده از روش ریزمقیاس سازی SMBDA و تصویر رادار ماهواره Sentinel ۱ و مشاهدات زمینی توسعه داده شد. برای این منظور ۱۰۳۷ نمونه زمینی رطوبت خاک در ۳۲ روز مختلف (پاییز و زمستان ۱۳۹۹) همزمان با محدوده گذر زمانی ماهواره Sentinel ۱ از منطقه دشت صالح آباد (ایلام) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ریشه مربعات خطا بین مقادیر رطوبت خاک ریزمقیاس شده با مشاهدات زمینی ۰۸۵/۰ (m۳.m-۳) است که درمقایسه با تحقیقات مشابه از صحت خوبی برخوردار است. تاثیر چالش های تغییرات پوشش گیاهی و بارندگی بر صحت نتایج الگوریتم استفاده شده بررسی شد. تطویل زمان-مکانی اندازه گیری های میدانی به دلیل ایجاد تنوع و پراکندگی بیشتر در مقادیر اندازه گیری شده و همچنین پیاده سازی الگوریتم با استفاده از روش های غیرکلاسیک (محاسبات نرم) می تواند به بهبود نتایج ریزمقیاس سازی بینجامد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود صبوری نوقابی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و محیط زیست، گروه مهندسی و محیط زیست، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس.
محمد مهدی رجبی
استادیار گروه مهندسی عمران و محیط زیست، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس.
ابراهیم اسعدی اسکوئی
استادیار گروه پژوهشی هواشناسی کشاورزی، پژوهشگاه هواشناسی علوم جو.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :