طراحی الگوی چابکی زنجیره تامین صنایع معدنی کشور
محل انتشار: فصلنامه مدیریت زنجیره تامین، دوره: 24، شماره: 75
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SCMJ-24-75_003
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
هدف این پژوهش، شناسایی و تبیین عوامل اصلی سنجش چابکی در صنایع معدنی به عنوان مهم ترین صنعت غیرنفتی کشور است. این پژوهش، به لحاظ هدف، یک تحقیق کاربردی و از نظر روش، یک تحقیق ترکیبی می باشد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی، خبرگان و صاحب نظران صنایع معدنی کشور و در بخش کمی، کارشناسان و خبرگان صنایع معدنی را شامل می شود، روش گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه و نظرسنجی بوده است. در بخش کیفی، ابتدا با جستجوی مقالات پژوهشی مرتبط با موضوع به روش فراترکیب، ۱۲۴ منبع انتخاب شده و ۱۶ معیار سنجش چابکی شناسایی گردید که عبارت بودند از ارتباطات (فناوری اطلاعات)، مشتری مداری، برنامهریزی هماهنگ، توسعه مهارت کارکنان، ادغام فرایندها، رضایت مشتری، انعطافپذیری، کیفیت محصول، کاهش هزینه ها، حساسیت و پاسخگویی به بازار، نوآوری، ارائه محصولات جدید، سرعت تحویل، تغییرات تکنولوژی، آموزش و یادگیری و اعتماد که سپس از بین این معیارها با نظرسنجی از ۲۰ نفر از خبرگان صنایع معدنی کشور به روش دلفی فازی ۸ عامل اصلی کیفیت محصول، پاسخگویی به بازار، سرعت تحویل، انعطاف پذیری، کاهش هزینهها، نوآوری، مشتریمداری، ارتباطات و فناوری اطلاعات استخراج، تائید و غربالگری شدند و سپس توسط روش دنپ (DANP) شاخص ها ارزیابی و اولویت بندی و عوامل شناسایی شده با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری و تحلیل میکمک در چهار سطح و دو دسته وابسته، مستقل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان داد مشتری مداری عنصر زیربنایی چابکی زنجیره تامین است که بر کاهش هزینه ها و نوآوری تاثیر می گذارد. کاهش هزینه ها و نوآوری نیز بر انعطاف پذیری، کیفیت محصول و ارتباطات اثر می گذارند؛ و در ادامه عوامل انعطاف پذیری، کیفیت محصول و ارتباطات بر پاسخگویی و سرعت تحویل اثرگذار هستند، در نهایت نیز سرعت تحویل و پاسخگویی به بازار موجب چابکی زنجیره تامین می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید مهدوی،
دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی گرایش استراتژی صنعتی، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران. ایران
غلامحسن شیردل
دانشیار گروه ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران
رضا رادفر،
استاد گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمود مدیری
استادیار گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :