اثربخشی پروتکل مداخله ای-حمایتی بر خودتخریبی و سواد رسانه ای در جامعه متاثر از طوفان رسانه ای (وابسته به تکنیک پرتاب میان گرگ ها)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 253
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-11-1_005
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
اهداف: رسانه های اجتماعی علاوه بر جنبه اطلاع رسانی می توانند آسیب های روانشناختی نیز ایجاد نمایند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی پروتکل مداخله ای-حمایتی بر خودتخریبی و سواد رسانه ای کارکنان یک دانشگاه نظامی انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش از نظر هدف کاربردی و در گروه طرح های شبه آزمایشی است. جامعه آماری مشتمل بر تمامی کارکنان یک دانشگاه نظامی در سال ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ بود. نمونه این تحقیق ۴۰ نفر از کارکنان بودند که به شیوه غیراحتمالی و در دسترس گزینش شدند و در دو گروه ۲۰نفره آزمون و کنترل تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس رفتارهای خودتخریب گرانه آقا محمدیان شعرباف و مرادیان (۱۳۹۱) و سواد رسانه ای فلسفی (۱۳۹۳) بود. پروتکل مداخله ای شامل کارگاه های آموزش گروهی به مدت ۱۰ جلسه و به صورت ۲ جلسه در هفته در پنج هفته متوالی بود که بر گروه آزمایش اجرا شد. جهت آزمون اثربخشی پروتکل مداخله ای–حمایتی بر خودتخریبی و سواد رسانه ای از تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSS ۲۶ نسخه بهره گیری شد.
یافته ها: از میان ۴۰ شرکت کننده در پژوهش، ۵۷/۵ درصد از افراد بین ۲۰ تا ۳۰ سال (۲۳ نفر) و مرد بودند. به ترتیب بیشترین و کمترین فراوانی تحصیلات مربوط به افراد دارای کارشناسی (۵۰ درصد) و مدرک دکترا (۷/۵ درصد) بود. میانگین نمرات خودتخریبی در گروه آزمایش با اجرای مداخله از ۱۴/۳۵±۱۱۵/۵۰ در مرحله پیش آزمون به ۱۵/۰۹±۷۷/۷۵ در مرحله پس آزمون کاهش و میانگین نمرات سواد رسانه ای در گروه آزمایش در وضعیت پیش آزمون از ۷/۸۱±۴۵/۳۰ به ۷/۱۲±۶۲/۶۰ در مرحله پس آزمون افزایش یافت. سطح معناداری تمامی آزمون ها کمتر از خطای ۰/۰۵ به دست آمد و فرضیه تحقیق تایید شد.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر معنادار پروتکل مداخله ای–حمایتی بر خودتخریبی و سواد رسانه ای، بکارگیری از این پروتکل به منظور کنترل آسیب های ناشی از طوفان رسانه ای کاربردی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا عبدلی
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences & Psychology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
معصومه آزموده
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences & Psychology, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
محمود طباطبایی
Department of Physiology, Faculty of Medical Sciences, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
مهران صمدی
Department of Social Communication Sciences, Faculty of Social Sciences, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :