بررسی رابطه بین مدیریت ریسک اعتباری با مطالبات معوق بانک ها و نقش آن در بانکداری اسلامی ( مطالعه موردی بانک ملت)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و بانکداری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MAEBCONF04_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد رضاپور

دانش آموخته مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی تهران

چکیده

تحولات نوین در بانکداری و نقش آن ها بر رشد اقتصادی در سال جهش تولید با توجه به نهادهای مالی اسلام، اقتصاد های نو ظهوراسلامی که به دنبال تدوین ایدههای اقتصاد اسلامی و اقتصاد های بازارهای مالی هستند، پس از جنگ جهانی دوم و در پی استقلال ملت های مسلمان از قدرت های استعمارگر، نیاز به اقتصاد اسلامی هرچه بیشتر نمایان شد. در این برهه، کشورهای اسلامی با چالش توسعه و خودکفایی مواجه شدند. در برخی از این کشورها، مازاد سرمایه صادرات نفت، باید برای کسب میزان زیادی از ثروت صرف می شد تا از طریق آن نهادهایی تاسیس شود که ادعا می شد باید بر مبنای اصول مالیه، اقتصاد اسلامی اداره شوند.با این حال رشد نهادهای مالی اسلامی دو اثر عمده بر تحولات اخیر در اقتصاد اسلامی داشته است. هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه بین مدیریت ریسک اعتباری با مطالبات معوق بانک ها و نقش آن در بانکداری اسلامی بوده است. پژوهش حاضر به لحاظ روش درجمله تحقیقات توصیفی و ازنوع مطالعات همبستگی می باشد. علاوه براین روش تجزیه تحلیل داده ها، تحلیل همبستگی یا تحلیل واریانس بوده که سعی در تبین رابطه علت و معلولی بین مدیریت ریسک اعتباری که خود شامل: ریسک اعتباری وامهای دریافتی مشتریان به صورت انفرادی و ریسک اعتباری سبد وام، با مطالبات معوق بوده است که نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد رابطه بین مدیریت ریسک اعتباری با مطالبات معوق بانک ها معنا دار بوده است. فرض ۰H درسطح خطای پنج درصد رد می شود و وجود همبستگی بین دو متغیر تایید می شود.

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک اعتباری، مطالبات معوق، بانکداری اسلامی،رشد اقتصادی، بانک ملت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.