بررسی پوشاک بانوان دوره قاجار بعد از سفر ناصرالدین شاه از فرنگ

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایران
  • کد COI اختصاصی: CONFNASHR02_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودی عالمی

استادیار گروه هنر دانشگاه مارلیک نوشهر

فاطمه عطایی نژاد

کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس دانشگاه مارلیک نوشهر

چکیده

جامعه در در حال گذار به این صورت تعریف شده است : » جامعه ای است که در حال انتقال از چهارچوب »سنت« پوشاک بیرونی بانوان .× دربار قاجار به صورت سنتی به این صورت به »مدرنیته«است .ناصرالدین شاه سه بار به اروپا رفت. سفر های او به ترتیب در سال ۱۲۹۰ و۱۲۹۵ و ۱۳۰۶ هجری قمری اتفاق افتاد. هدف از این مجموعه سفرها، بررسی راهکارهای پیشرفت و توسعه علوم و فنون بود. منتها تنها به برداشتی از ظاهر تمدن غرب اکتفا کرد و به محض ورود به کشور خواست تا لباس بالرین های غربی را در اندرونی اش رواج دهد . آنچه به عنوان هدف پیگیری می شود پیدا کردن علت تغییرات ناگهانی پوشاک ایران در دوره مزبور است. منابع تحقیق از راه مطالعات در کتابخانه و اینترنت تامین شده است. نتایج حاصل از این مقاله، بررسی لباس بانوان قاجار را در سه بخش سرپوش، تنپوش و پاپوش در دو محور اندرونی و بیرونی نشان می دهد. در تحقیقات مشخص گردید که تنپوش و پاپوش اندرونی در دوره گذار و پوشاک بیرونی در دوره تجدد غربی دچار تغییرات شده است

کلیدواژه ها

قاجار، ناصرالدین شاه ، سفر به فرنگ ، پوشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.