اثر بخشی آزمایشگاهی جمی فلوکساسین و سایر فلوروکینولون ها بر جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین عامل عفونت های چشمی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 233

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBCFM01_048

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یکی از شایع ترین باکتری های مسبب کراتیت و کونژونکتیویت شناختهشده است. این مطالعه با هدف تعیین حداقل غلظت مهاری و ارزیابی میزان مقاومت سویه های استافیلوکوکوس اورئوس به کینولون ها با تمرکز بر جمی فلوکساسین جدا شده از بیماران مبتلا به کونژونکتیویت و کراتیت انجام شد.روش بررسی: این مطالعه توصیفی بر روی ۱۸۷بیمار دوماه ه-۶۱ ساله در طی سالهای ۱۳۹۹-۱۴۰۱ انجام شد. از تست های استاندارد میکروبیولوژیک فنونیپی و تشخیص مولکولی((PCR برای ردیابی جدایه های مقاوم به متی سلین((MRSA استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شد. تعیین حساسیت دارویی به کینولون ها و حداقل غلظت مهاری آنها در محدوده -۰/۰۶۶۴ میکروگرم برمیلی لیتر با تکنیک میکرودایلوشن براثانجام شد.یافته ها: فراوانی جدایه های MRSA چشمی %۸۰)،(۵۲ به طور معناداری در فصل بهار ، جنس زن و رنج سنی ۱-۳۰ سال بیشتر بود(.(p< ۰/۰۵ در زمره جدایه های MRSA عامل کونژکتیویت، بیشترین مقاومت دارویی نسبت به سیپروفلوکساسین به میزان ۴۸/۶۴ درصد تایید شد. انوکساسین و افلوکساسن با نرخ ( ۱۷(۴۵%/۹۵ در رتبه های بعدی مقاومت قرار گرفتند. حداقل غلظت مهاری جمی فلوکساسین که رشد%۹۰ جدایه های MRSA حاصل از کونژکتیوتیت را مهار کرد(۰/۲۵ MIC۹۰= میکروگرم بر میلی لی تر) ۳۲ برابر کمتر از سیپروفلوکساسین بود..نتیجه گیری: استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان شایعترین علل کونژکتیویت و کراتیت تحت تاثیر فصل و گروه سنی تایید شد. با توجه به پتانسیل ضد باکتریایی بالای جمی فلوکساسین در شزایط آزمایشگاهی نتایج این مطالعه می تواند در دردرمان عفونت های چشمی موثر باشد.

نویسندگان

مهری حسینی

گروه میکروبیولوژی ، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

لیلا فزونی

گروه میکروبیولوژی ، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

آنیا آهنی آذری

گروه میکروبیولوژی ، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران