بررسی دیدگاه کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو نسبت به نقش توان مندی اجتماعی با رویکرد فرهنگ سازمانی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و مدل مسیر
محل انتشار: مجله مطالعات جامعه شناسی، دوره: 9، شماره: 30
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 130
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOSSI-9-30_002
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1401
چکیده مقاله:
شکل گیری فرهنگ بستگی به دلایل به وجود آمدن سازمان و جایگاه آن در جامعه و عوامل موفقیت آن از قبیل کارآیی، کیفیت ارائه خدمات، ابداع و نوآوری، تلاش زیاد و وفاداری نسبت به سازمان دارد. وقتی سازمان متولد می شود، تلاش زیادی از طرف کارکنان برای موفقیت سازمان صورت می گیرد. با توجه به نقش فرهنگ سازمانی در افزایش کیفیت مراقبتهای درمانی، توجه به متغیرهای تاثیرگذار بر آن اهمیت فوق العاده ای دارد. در این بین توانمندی اجتماعی یکی از متغیرهایی استکه بر فرهنگ سازمانی تاثیرگذار بوده و کنشهای معین افراد را در درون ساختار تسهیل میکند؛ بر همین اساس نیز هدف این مقاله بررسی نقش سرمایه اجتماعی بر فرهنگ سازمانی از دیدگاه کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو میباشد. این تحقیق با توجه به هدف آن کاربردی بوده اما بر اساس روش تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. نمونه آماری این تحقیق شامل ۴۲۵ نفر از کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو شاغل در بخشهای مختلف شهرک های صنعتی تبریز میباشد. در این مقاله برای گردآوری مبانی نظری و ادبیات پژوهش از فیش تحقیق استفاده شده است؛ هم چنین برای گردآوری داده ها جهت آزمون فرضیه های تحقیق از دو پرسشنامه استفاده گردیده که پس از بررسی روایی و پایایی در بین نمونه آماری تحقیق توزیع شده است. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها نیز از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. یافتههای تحقیق نشان میدهد توانمندی اجتماعی با ضریب استاندارد شده ۷۹/۰ و مقدار t ۶۳/۱۲ بر فرهنگ سازمانی تاثیر دارد. همچنین سرمایه اجتماعی با ضریب ۶۰۳/۰ بر فرهنگ تداوم، با ضریب ۵۲۹/۰ بر فرهنگ رسالتی، با ضریب ۸۰۲/۰ بر فرهنگ مشارکتی و با ضریب ۵۸۱/۰ بر فرهنگ سازگاری تاثیر دارد.بر همین اساس پیشنهاد شده که مدیران با تفویض اختیار بیشتر به کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو، تشکیل تیمهای کاری مختلف و ایجاد احساس اعتماد بیشتر به مجموعه و همکاران، سرمایه اجتماعی را تقویت نموده تا از طریق آن فرهنگ سازمانی تقویت شده و از مزایای فرهنگ قوی استفاده شود. محدودیت دیگر این تحقیق، به محدود بودن نمونه آماری آن باز میگردد؛ نمونه آماری تحقیق حاضر فقط شامل ۴۲۵ نفر از کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو بوده است که با در نظر گرفتن تعداد شاغلان در این شغل، این تعداد کم به نظر میآید؛ بنابراین بایستی در تعمیم نتایج تحقیق به کل جامعه احتیاط بیشتری صورت گیرد. نتایج به دست آمده برای این تحقیق با محدودیتهایی همراه بوده است که از جمله میتوان به استفاده از پرسشنامه اشاره نمود که با توجه به محدودیتهای پرسشنامه در تشخیص وضعیت واقعی و موجود، پیشنهاد میگردد تا در تحقیقات بعدی ضمن استفاده از پرسشنامه، از ابزارهای دیگری نیز برای جمعآوری دادهها استفاده گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناصر فقهی فرهمند
عضو هیئت علمی (دانشیار) گروه مدیریت، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :