تحلیلی بر تاثیر رضایت شغلی بر سلامت روان معلمان
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 233
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJSPH-18-4_003
تاریخ نمایه سازی: 27 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سلامت روان یکی از ابعاد سلامت و متاثر از کیفیت زندگی کاری است. هدف این تحقیق تعیین تجربی اثر رضایت شغلی بر سلامت روان معلمان با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر جنس و رشته تدریس است.
روش کار: پژوهش حاضر به روش کمی و به شیوه پیمایشی، با ابزار پرسشنامه و با استفاده از نرم افزارSPSS وAMOS انجام شد. جمعیت آماری تحقیق کلیه معلمان مقطع (متوسطه اول و دوم) شهر نجف آباد اصفهان به تعداد ۱۵۰۰ نفر با حجم نمونه ۳۷۳ نفر بود. روش نمونه گیری در این تحقیق، نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای بود.
نتایج: تحلیل عاملی تاییدی گویههای نشان داد این گویه ها قادرند ۲۵/۶۳% واریانس متغیر سلامت روان را تبیین کنند. همچنین اثر استاندارد رضایت شغلی بر سلامت روان به میزان ۳۷/۰ میباشد (۰۰۱/۰>p) و می تواند ۱۳% از واریانس سلامت روان افراد را تبیین کند. نتایج نشان داد میانگین سلامت روان(۶۴/۶۶) معلمان پایین تر از میانگین طیف و میانگین رضایت شغلی آنان(۹۰/۷۳) بالاتر از متوسط طیف میباشد (۰۰۱/۰>p).
نتیجه گیری: رضایت شغلی با تاثیر اثبات شدهای که بر سلامت روان معلمان دارد میتواند ضمن بهبود بخشیدن به زندگی فردی و اجتماعی معلمان، به کارآیی بیشتر آنها در زمینه آموزش و پرورش بیانجامد. در این رابطه جنس و رشته تدریس معلمان میتوانند اثر رضایت شغلی بر سلامت روان معلمان را تحت تاثیر قرار دهند. به این صورت که میزان بتا برای گروه زنان با ۵۵/۰ و برای معلمان علوم تجربی با ۶۸/۰ اثر قویتری نسبت به گروه مردان و معلمین سایر رشتهها دارد.
کلیدواژه ها:
Job Satisfaction ، Mental Health ، Moderating Effect ، Teachers ، Najafabad City ، Iran ، رضایت شغلی ، سلامت روان ، اثر تعدیلگری ، معلمان ، شهر نجف آباد ، ایران
نویسندگان
سید صمد بهشتی
Assistant Professor, Department of Sociology, Yasouj University, Yasouj, Iran
محمد نوریان نجف آبادی
Ph.D. candidate of Sociology, University of Yasuj, Yasuj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :