ارائه مدل ساختاری تاثیر جو عاطفی خانواده بر رفتارهای پر خطر با میانجی گری تاب آوری و تنظیم هیجان در دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 425
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KRAP-23-3_002
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
هدف پژوهش، تعیین تاثیر جو عاطفی خانواده بر رفتارهای پرخطر با بررسی نقش میانجی گری تاب آوری و تنظیم هیجان بود. روش این پژوهش توصیفی از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، همه دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه شهرستان لنگرود در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ به تعداد ۸۵۰نفر بود که از این تعداد۲۶۵ نفر نمونه آماری به شیوه نمونه گیری تصادفی- خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند.ابزار سنجش پرسشنامه جو عاطفی خانواده (Hill Burn, ۱۹۶۴)، مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی Zad Mohammadi & Ahmadabadi, ۲۰۰۸))، مقیاس تاب آوری (Conner & Davidson, ۲۰۰۳) و تنظیم هیجان Gross & John, ۲۰۰۲) ) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار Amos۲۴ استفاده شد.یافته های پژوهش نشان داد که جو عاطفی خانواده تاثیر مثبت و مستقیم با تاب آوری(۰۱/۰p<)، تنظیم هیجان (۰۵/۰p<) و تاب آوری، تنظیم هیجان(۰۰۱/۰p<) تاثیر منفی و مستقیم بر رفتارهای پرخطر دارند. همچنین تاثیر غیرمستقیم جو عاطفی خانواده با میانجی گری تاب آوری و تنظیم هیجان بررفتار پرخطر معنی دار بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده کهنسال نالکیاشری
دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
سامره اسدی مجره
استادیار گروه روانشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
بهمن اکبری
استاد گروه روانشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :