بررسی ساختار جمعیتی خیار دریایی Holothuria parva با استفاده از توالی یابی ژن ریبوزومال میتوکندری (۱۶S rRNA) در سواحل شمالی خلیج فارس
محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 14، شماره: 4
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 204
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMST-14-4_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
به منظور بررسی ساختار جمعیتی خیار دریایی گونه Holothuria parva در دو منطقه بندر بستانه و بندر دیر، از روش توالی یابی ژن ۱۶S rRNA استفاده گردید. در مجموع ۴۱۷ جایگاه نوکلئوتیدی بررسی شد که پس از بررسی در پایگاه داده ای NCBI، توالی ها با ژن ۱۶S rRNA همخوانی داشتند و تعلق نمونه ها به گونه H. parva تایید شد. در مجموع در دو منطقه ۴ هاپلوتایپ شناسایی شد که یکی از هاپلوتایپ ها در دو منطقه مشترک بود. بندر بستانه دارای ۳ هاپلوتایپ و بندر دیر دارای ۲ هاپلوتایپ بودند. تنوع هاپلوتایپی در بستانه ۸۳ درصد و در دیر ۵۰ درصد تخمین زده شد. تنوع نوکلئوتیدی در بستانه و دیر به ترتیب ۰۰۷/۰ و ۰۰۲/۰ برآورد شد. شاخص ژنتیکی (Fst) ناچیز ۰۰۰/۰ و نرخ واگرائی (Dxy) ۰۰۴۸/۰ و جریان ژنی (Nm) بالا ۱۸۷۴ بین دو منطقه برآورد گردید. بر اساس نتایج به دست آمده از این بررسی، احتمالا نمونه های بندر بستانه و بندر دیر از یک جمعیت یکسان هستند که به دلیل جریان ژنی بالا بین دو منطقه تمایز زیادی از هم ندارند و وجود هاپلوتایپ مشترک نیز بیانگر وجود نیای مشترک H. parva در دو منطقه می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا عالمی نیسی
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، صندوق پستی: ۶۶۹
محمد علی سالاری علی آبادی
Academic member of the Khoramshahr University of Marine Science and Technology
حسین ذوالقرنین
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، صندوق پستی: ۶۶۹
حسین پاشا زانوسی
گروه فیزیک دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، صندوق پستی: ۶۶۹
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :