اثر پوشش خوراکی صمغ زدو و عصاره ریحان (Ocimum basilicum) بر کیفیت فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) نگهداری شده تحت دمای ۱۸- درجه سانتی گراد
محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 15، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 186
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMST-15-3_010
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
صمغ زدو دارای وزن ملکولی بالا و خاصیت امولسیون و ضد میکروبی بوده و عصاره ریحان نیز از خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی برخوردار است. در این مطالعه به بررسی اثر صمغ زدو و عصاره ریحان به عنوان پوشش خوراکی بر فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در شرایط نگه داری (دمای ۱۸- درجه سانتی گراد) پرداخته شد. در این پژوهش محلول های پوششی به شکل تیمار صمغ زدو۲% ، تیمار عصاره ریحان ۱/۵% و تیمار مخلوط (صمغ ۲% و عصاره ریحان ۱/۵%) تهیه شد و پس از ایجاد پوشش بر روی فیله ماهی فیتو فاگ سه تیمار حاوی پوشش و تیمار شاهد (بدون پوشش) به مدت سه ماه در دمای فریزر (دمای ۱۸- درجه سانتی گراد) نگهداری شدند . تیمار ها در فواصل زمانی ۰، ۱، ۲ و۳ ماه مورد آزمون های شیمیایی (تیوباربیک اسید، اسید چرب آزاد، pH، مجموعه بازهای نیتروژنی فرار) و آنالیزحسی (خام و پخته) قرار گرفتند. در حالی که شکل کلی تغییرات در آزمون های شیمیایی برای همه تیمارها روند افزایشی داشت اما این تغییرات برای تیمارهای پوشش داده شده روند صعودی کمتری نسبت به نمونه شاهد داشته و به طور کلی اختلاف معنی داری بین تیمارهای پوشش داده شده در ماه دوم و سوم مشاهده نشد. ولی بین تمام تیمار ها با نمونه شاهد اختلاف معنی داری در آزمون های شیمیایی مشاهده گردید (p≤۰/۰۵). نتایج نشان داد که عصاره ریحان و صمغ زدو به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی توانستند فساد چربی و فساد پروتئین فیله ماهی را به تاخیر بیندازند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم احمدی
Department of Fisheries, Marine Science and Technology , Khorramshar, Iran
سید مهدی حسینی
Department of Fisheries, Marine Science and Technology , Khorramshar, Iran
سید مهدی اجاق
Department of Fisheries, Agriculture & Natural Resources University, Gorgan, Iran
ابراهیم رجب زاده
Department of Fisheries, Marine Science and Technology , Khorramshar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :