اثر گیاهان گل اشرفی، صبرزرد و کرچک بر روند التیام زخم های پوستی در موش صحرایی نر بالغ
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 235
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-17-2_002
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: زخم های پوستی بسیار دردناک اند و درمان آنتی بیوتیکی آن ها هزینه بر و دارای عوارض جانبی است. امروزه گیاهان دارویی به علت قیمت و عوارض کمتر به صورت گسترده استفاده می شوند. گیاهان گل اشرفی، صبرزرد و کرچک دارای خواص ضدمیکروبی و التیامی هستند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر این سه گیاه دارویی بر روی روند ترمیم زخم پوستی در موش صحرایی نر می باشد.
مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر، ۳۲ موش صحرایی نر بالغ به روش تصادفی به چهار گروه ۸ تایی تقسیم شدند که شامل یک گروه کنترل (گروه زخم و استعمال موضعی ناحیه آسیب دیده با اوسرین) و سه گروه تحت درمان با گل اشرفی، صبرزرد و کرچک (استعمال موضعی با ۲ سی سی عصاره ۱۰ درصد) بود. زخم هایی با ضخامت های مساوی در ناحیه پشتی موش ها ایجاد و قطر آن ها در طول درمان (۲۱ روز) اندازه گیری و در پایان نمونه های بافتی نیز تهیه شد. داده ها توسط آزمون آماری آنوای یک طرفه و تعقیبی توکی آنالیز شدند.
یافته ها: اندازه قطر زخم ها در روز پنجم نشان داد که میانگین مساحت زخم در گروه تحت درمان با گل اشرفی و کرچک به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (۰۵/۰P<). در پایان آزمایش، بیشترین التیام زخم پوستی متعلق به گروه تحت درمان با کرچک بود که بین این گروه و گروه کنترل اختلاف معنی دار وجود داشت (۰۵/۰P<).
نتیجه گیری: گیاه دارویی کرچک در مقایسه با گل اشرفی و صبرزرد اثر بهبودی بیشتری در ترمیم زخم پوستی در موش صحرایی دارد.
واژه های کلیدی: گل اشرفی، صبر زرد، کرچک، التیام زخم
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده آیدا داوری
University of Zabol
محمدرضا حاجی نژاد
University of Zabol
کیوان صمدی
University of Zabol
سمانه افتخاری
Tehran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :