بررسی ارتباط بین چندشکلی ژن هایRAN (rs ۱۴۰۳۵) و XPO۵ (rs ۲۲۵۷۰۸۲) با سقط مکرر در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۵
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 163
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-17-3_003
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: یکی از مولکول های مهم در سلول های تروفوبلاستی جفت، پروتئین (rs ۲۲۵۷۰۸۲) XPO۵ است که در بیوژنز و پردازش miRNAها نقش دارد. از پروتئین های دیگری که در فرآیند پردازشی و تکاملی miRNAها نقش دارند، RAN است. وجود ژن هایRAN (rs ۱۴۰۳۵) و XPO۵ ممکن است بر تنظیم بیان ژن ها در رحم مادر اثرگذار باشد و موجب خطر سقط های مکرر شود. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین چندشکلی ژن های rs ۱۴۰۳۵ و rs ۲۲۵۷۰۸۲ با سقط مکرر در زنان مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۵ بود.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی بر روی ۱۰۰ خانم مبتلا به سقط مکرر با عامل ناشناخته و ۱۰۰ خانم بدون سابقه سقط و واجد یک فرزند زنده مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل در طی سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۵ انجام شد. بعد از استخراج DNA، با روش PCR-RFLP فراوانی این چندشکلی ها مورد ارزیابی قرار گرفت و داده ها با آزمون آماری مجذور کای، تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ های CC/CT+TT و CT/CC+TT در چندشکلی ژن XPO۵، با خطر سقط مشاهده شد )۰۴۱/۰ .(P= این در حالی است که فراوانی ژنوتیپ ها برای چندشکلی ژن RAN، اختلاف معنی داری را از نظر آماری بین دو گروه زنان نشان نداد )۵۱۶/۰ .(P=
نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که چندشکلی ژن XPO۵ می تواند به عنوان یک عامل مستعد کننده خطر سقط مکرر، در زنان باردار به شمار رود. درحالی که به نظر می رسد چندشکلی ژن RAN نقش تعیین کننده ای در این زمینه ندارد.
واژه های کلیدی: ژن، چندشکلی،XPO۵، RAN، سقط مکرر، اردبیل
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نگین توحیدی
Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran.
سعید قربیان
Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :