کاربرد مدل FMEA جهت ارزیابی ریسک های زیست محیطی، ایمنی و بهداشتی مخازن ذخیره سازی میعانات گازی شرکت پالایش گاز پارسیان در سال ۱۳۹۵
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 439
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-17-4_006
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: شناسایی دقیق خطرات صنایع نفت و گاز به عنوان بخشی از یک تحلیل ایمنی مورد تاکید سازمانهای ناظر رسمی می باشد. در فعالیتهای صنعتی، تکنیکهای ارزیابی و مدیریت ریسک از طریق استفاده از رویکرد پیشگیری و با هدف بهبود ایمنی برای کاهش حوادث به کار گرفته میشود. این مطالعه با هدف بررسی ریسکهای زیستمحیطی، ایمنی و بهداشتی در مخازن ذخیرهسازی میعانات گازی شرکت پالایش گاز پارسیان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی در سال ۱۳۹۵ انجام پذیرفت. شناسایی مخاطرات زیستمحیطی، ایمنی و بهداشتی حاصل از تاسیسات و فعالیتهای انسانی موجود در مخازن ذخیرهسازی میعانات گازی با استفاده از تکنیک دلفی انجام و سپس ریسکهای شناسایی شده با استفاده از روش AHP (Analytical Hierarchy Process)، تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (FMEA) و تجزیه و تحلیلحالات شکست بررسی و آثارآن مورد ارزیابی و اولویتبندی قرار گرفت.
یافته ها: در این مطالعه ۱۷ ریسک شناسایی شد که ۱۲ ریسک آن مربوط به زیستمحیطی و ۵ ریسک مربوط به ایمنی و بهداشتی بود. بر اساس نتایج بهدست آمده، بالاترین میزان ریسک زیستمحیطی و ایمنی- بهداشتی در مخازن به ترتیب، آتش سوزی بر اثر عوامل تروریستی و عمدی با عدد RPN (Priority Nnmber Risk)، ۸۲۴/۱ و استنشاق بخارات حین تعمیرات با عدد RPN، ۳۸۴/۳ بود.
نتیجهگیری: بالاترین ریسک زیستمحیطی مربوط به آتش سوزی بر اثر عوامل تروریستی بود که به دلیل موقعیت حساس کشور ما در منطقه، می باشد. در بخش ایمنی و بهداشتی نیز بالاترین ریسک مربوط به استنشاق بخارات حین تعمیرات به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و عدم استفاده از وسایل استحفاظی فردی میباشد.
واژه های کلیدی: ارزیابی ریسک، مخازن، میعانات گازی، FMEA، AHP
کلیدواژه ها:
Risk assessment ، Storage tanks ، Gas Condensates ، FMEA ، AHP ، ارزیابی ریسک ، مخازن ، میعانات گازی ، FMEA ، AHP
نویسندگان
صغری وزدانی
Behbahan Khatam Al-Anbia University of Technology
غلامرضا سبزقبایی
Behbahan Khatam Al-Anbia University of Technology
سولماز دشتی
Islamic Azad University
میترا چراغی
Tarbiat Modarres University
رضا علیزاده
Behbahan Khatam Al-Anbia University of Technology
اعظم همتی
Parsian gas refinery
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :