اثر هشت هفته تمرینات ترکیبی بر توان هوازی و سطح سرمی پروتئین سرکوب گر تومور P۵۳ در بیماران مبتلا به سرطان پروستات: یک کارآزمایی بالینی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 194
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-17-8_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: فعالیت بدنی نقش مفیدی در حفظ و بهبود کیفیت تندرستی مردان مبتلا به سرطان پروستات دارد. وجود پروتئین های سرکوبگر تومور از جمله P۵۳ یکی از مکانیسم های تنظیمی در کنترل پیشرفت این بیماری است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات ترکیبی بر توان هوازی و سطوح سرمی پروتئین سرکوبگر تومور P۵۳ در بیماران مبتلا به سرطان پروستات از نوع آدنوکارسینوما بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، جامعه آماری شامل بیماران مبتلا به سرطان آدنوکارسینومای پروستات از نوع در مرحله T۱ و T۲ بود که در ششماهه اول سال ۱۳۹۵ به بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) تهران مراجعه نمودند. حجم نمونه شامل ۲۰ مرد مبتلا به این بیماری بود که بهصورت تصادفی به دو گروه کنترل (۱۰=n) و تجربی (۱۰=n) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات ترکیبی را به مدت هشت هفته (سه روز در هفته) شامل تمرین مقاومتی با ۶۰ الی ۷۵ درصد یک تکرار بیشینه و تمرین هوازی با ۶۰ الی ۷۵ درصد حداکثر ضربان قلب انجام دادند. گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکرد. سطح سرمیP۵۳ با روش الایزا اندازه گیری و به روش آماری t زوجی و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج افزایش معنی داری را در اندازه توان هوازی بیشینه (۰۰۱/۰>P)، سطح سرمی P۵۳ (۰۲۹/۰=P) و کاهش معنی داری را در شاخص توده بدنی (۰۰۱/۰>P) در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد تمرینات ترکیبی باعث افزایش سطح پروتئین سرکوبگر تومور P۵۳ شده و احتمالا از این طریق می تواند پیشرفت تومورهای آدنوکارسینوما را کاهش دهد.
واژه های کلیدی: تمرین ترکیبی، سرطان پروستات، پروتئین سرکوبگر تومور P۵۳
کلیدواژه ها:
Concurrent training ، Prostate cancer ، P۵۳ tumor suppressor protein ، تمرین ترکیبی ، سرطان پروستات ، پروتئین سرکوبگر تومور P۵۳
نویسندگان
محمد اصغری رکابدارکلایی
islamic azad university
علیرضا براری
islamic azad university
احمد عبدی
islamic azad university
کامبیز هسراک
Baghiyyatollah al-Azam Military Hospital
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :