مطالعه خاصیت ضد سرطانی نانو داروی مگنتیک کیتوسان-هیدروکسی اوره بر رده سلولی Hela: یک مطالعه آزمایشگاهی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 376
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-17-8_003
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: نانو حامل های دارویی معمولا دارای خواص بهینه شدهای برای سهولت نفوذ به درون سلول و افزایش اثرپذیری دارو می باشند، از تخریب دارو در برابر عوامل آنزیمی جلوگیری نموده و با دارورسانی هدفمند به سلول های سرطانی، عوارض جانبی دارو را کاهش می دهند. هدف از این مطالعه تعیین ماهیت ضد سرطانی نانو داروی مگنتیک کیتوسان- هیدروکسی اوره سنتز شده بر رده سلولی Hela (سرطان دهانه رحم) و تعیین دوز موثر نانو دارو جهت حذف سلول های سرطانی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، پس از آنالیز ساختار نانو ذرات مغناطیسی سنتز شده و کشت رده سلولی Hela، سلول ها به مدت ۴۸ ساعت با غلظت های مختلف نانو دارو انکوبه شدند. جهت بررسی میزان فعالیت حیاتی سلول ها از روش MTT (سنجش دی متیل تیازول دی فنیل تترازولیم بروماید) و برای تعیین میزان آپوپتوز از کیت Annexin-PI و دستگاه فلوسایتومتری استفاده شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: افزایش غلظت نانو دارو هیدروکسی اوره به صورت وابسته به دوز، توان زیستی سلول ها را کاهش داد. به طوری که در غلظت های ۱۰۰۰(۰۰۱/۰p<) و ۲۰۰۰ (۰۵/۰p<) میکروگرم در میلیلیتر اختلاف معنیداری نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید. هم چنین، نانو دارو به طور معنیداری سبب افزایش القاء آپوپتوز به میزان ۴۸/۲ برابر در سلول های Hela تحت تیمار نسبت به گروه کنترل شد (۰۰۰۳/۰p=).
نتیجه گیری: نانو داروی هیدروکسی اوره دارای خاصیت سایتوتوکسیک بر روی رده سلول سرطانی Hela می باشد و میتواند سبب القاء آپوپتوز گردد.
واژههای کلیدی: هیدروکسیاوره ، کیتوسان، سلول های Hela، داروهای ضدسرطان، آپوپتوز
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام خاکریزی
Islamic Azad University
مریم بی خوف تربتی
Islamic Azad University
مسعود شعبانزاده
Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :