مقایسه اثر ضد میکروبی دهانشویه گیاهی ماتریکا و کلرهگزیدین ۲/۰ درصد بر رشد استرپتوکوکوس موتانس، اکتینومایسس ویسکوزوس و انتروباکتر کلواکه: یک گزارش کوتاه
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 194
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-18-3_008
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: برای کاهش اثر مخرب باکتری های دهان استفاده از دهان شویه ها رایج است. هدف مطالعه حاضر تعیین و مقایسه اثر ضد باکتریایی دهانشویه های ماتریکا و کلرهگزیدین ۲/۰ درصد بر میکروارگانیسم های شایع در بیماری های پریودنتال بود.
مواد و روش ها: در مطالعه آزمایشگاهی حاضر، از روش انتشار دیسک استفاده شد. قطر منطقه مهار ناشی از اثر ضد میکروبی ماتریکا و کلرهگزیدین ۲/۰ درصد بر حسب میلیمتر اندازهگیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: بیش ترین میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از دهانشویه ماتریکا ۴۲/۰±۸۵/۱۴ میلیمتر و کلرهگزیدین برابر با ۴۹/۰±۵۴/۲۵ میلیمتر بود. دهانشویه کلرهگزیدین اثر مهارکنندگی بیش تری در مقایسه با دهانشویه ماتریکا داشت (۰۰۱/۰P˂).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دهان شویه کلرهگزیدین در مقایسه با دهان شویه ماتریکا اثر ضد باکتریایی بیش تری بر باکتری های موثر در بیماری های پریودنتال دارد. دهانشویه ماتریکا بر اکتینومایسس ویسکوزوس در مقایسه با دو باکتری دیگر، اثر مهاری بیش تری دارد.
واژههای کلیدی: عوامل ضد عفونی، کلرهگزیدین، ماتریکا، استرپتوکوکوس موتانس، اکتینومایسس ویسکوزوس، انتروباکتر کلواکه
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه سالاری صدیق
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مصطفی صادقی
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مجتبی بیگی زاده
Rafsanjan University of Medical Sciences, R.afsanjan, Iran
ابراهیم رضازاده زرندی
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
شکرالله آثار
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :