اثرات ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره سنتز شده توسط عصاره گیاه سریشک (Asphodelus dendroides) بر روی ایزوله های بالینی مقاوم به آنتی بیوتیک و مولد بیوفیلم کلبسیلا پنومونیه: یک مطالعه آزمایشگاهی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-18-12_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: سنتز نانوذرات نقره توسط عصاره گیاهان یکی از روشهای مقرون به صرفه میباشد و یکی از کاربردهای نانوذرات نقره، اثرات ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی آن میباشد و هدف از این مطالعه تعیین اثرات ضدبیوفیلمی نانوذرات نقره سنتز شده توسط عصاره گیاه سریشک بر روی ایزولههای بالینی کلبسیلا پنومونیه مقاوم به آنتی بیوتیک و مولد بیوفیلم است.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، ابتدا نانوذرات نقره توسط عصاره گیاه سریشک سنتز گردید و خصوصیات ساختاری آن توسط روشهای فیزیکی و شیمیایی مختلف تایید شد. به دنبال آن اثرات ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره سنتز شده بر روی ایزولههای بالینی کلبسیلا پنومونیه مولد بیوفیلم به ترتیب توسط روشهای کم ترین غلظت بهینه و Real Time PCR بررسی گردید.
یافتهها: نتایج تست UV-vis نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده دارای بیشینه جذب در طول موج ۴۲۰ نانومتر بود. نتایج SEM (scanning electron microscope)، TEM (transmission electron microscopy) و XRD (X-ray powder diffraction) نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده دارای ساختار کروی و دارای اندازه میانگین و انحراف معیار ۲۲±۴۱/۳۰ نانومتر بودند. هم چنین نانوذرات نقره دارای اثرات ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی معنیداری علیه سویههای کلبسیلا پنومونیه داشتند، بهطوریکه نانوذرات نقره باعث کاهش بیان معنیدار ژن کدکننده بیوفیلم (mrkA) در سویههای کلبسیلا پنومونیه شده بود (۰۰۱/۰P <).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه اثرات ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی نانوذرات نقره علیه سویههای کلبسیلا پنومونیه را نشان داد. با توجه به نتایج این مطالعه، با انجام مطالعات تکمیلی احتمالا بتوان از این ترکیب در آینده برای مهار بیوفیلم استفاده نمود.
واژههای کلیدی: نانوذرات نقره، کلبسیلا پنومونیه، اثرات ضد میکروبی، اثرات ضد بیوفیلمی، ژن mrkA
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهتاب صباحی
Islamic Azad University
سید محمد مهدی حمدی
Islamic Azad University
امیر میرزایی
Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :