بررسی نرم افزار بازرسی کار اداره بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ایران بر اساس داده های استان کرمان: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 304
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-12_005
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سالانه، حوادث شغلی قابل پیشگیری زیادی در جهان رخ میدهد. در استان کرمان ۲۲۲۸ حادثه حین کار بین سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ رخ داده است. گزارش بازرسی از این حوادث توسط بازرسین در نرم افزار بازرسی کار ثبت می شود. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت نرم افزار بازرسی کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ایران بر اساس داده های استان کرمان و ارائه راهکارهای مناسب جهت رفع ایرادات و بهبود آن است.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان کرمان مراجعه و قسمتهای مختلف این نرم افزار و اطلاعات ثبت شده در آن مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین، آمار تعداد کارگاه های فعال و تعداد بازرسیهای انجام شده در استان کرمان طی سالهای ۱۳۹۷-۱۳۹۵ مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: نرمافزار بازرسی کار، قسمتهایی جهت ثبت اطلاعات مربوط به کارگاه ها، کارگران و حوادث کار دارد. با این وجود، این نرم افزار تحت وب نیست و اطلاعات تکراری در آن ثبت می شود. امکان جستجوی مشخصات فرد حادثه دیده وجود ندارد. تکمیل بسیاری از فیلدها در نرم افزار اجباری نیست و خالی می ماند. گزارشگیری از نرم افزار در قالب فایل PDF (Portable document format) بوده و امکان تجزیه و تحلیل اطلاعات وجود ندارد.
نتیجهگیری: نرم افزار بازرسی کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاربردی و مفیدی است. با این وجود، اگر تحت وب طراحی و ایرادات آن رفع شود میتواند نقش مهمی در اتخاذ تصمیمهای مدیریتی جهت برنامهریزی برای آموزش موارد ایمنی، شناسایی و کاهش خطرات در محیط کار داشته باشد.
واژههای کلیدی: بازرسی، حوادث، مشاغل، نرمافزار، اداره کار
کلیدواژه ها:
Inspection ، Accidents ، Occupations ، Software ، Labor office ، بازرسی ، حوادث ، مشاغل ، نرم افزار ، اداره کار
نویسندگان
شیوا پورعادلی
PhD Candidate in Epidemiology
محسن رضاییان
Department of Epidemiology and Biostatistics, Occupational Environment Research Center, Medical School, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :