تاثیر تمرین مقاومتی دایره ای بر سطوح سرمی کاردیوتراپین-۱ و پلاکت خون در مردان فعال بدنساز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 243
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-11_003
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: کاردیوتراپین-۱ عضو خانواده اینترلوکین-۶ است، موجب هایپرتروفی قلبی میشود و همراه پلاکت در آترواسکروز قلبی نقش دارد. تمرین مقاومتی دایرهای بخشی از تمرینات بدنسازی ورزشکاران میباشد. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر تمرین مقاومتی دایرهای بر کاردیوتراپین-۱ و پلاکت در مردان فعال بدنساز بود.
مواد و روشها: شرکتکنندگان این مطالعه تجربی، ۳۰ مرد فعال بدنساز (سن: ۴۹/۱ ± ۹۵/۲۴ سال) اردبیل در سال ۱۳۹۸ بودند و به صورت تصادفی در گروه تمرین (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین، علاوه بر تمرینات بدنسازی عادی خود، یک جلسه تمرین مقاومتی دایرهای حاد را در ۱۰ ایستگاه (پرس پا، پرس سینه، جلو بازو با هالتر، زیر بغل سیمکش، جلو پا، پارالل، پشت بازو سیمکش، زیربغل قایقی، سرشانه هالتر و پشت پا) با ۶۰-۴۰ درصد، یک تکرار بیشینه، ۱۵ ثانیه در هر ایستگاه با استراحت ۴۵ ثانیهای بین ایستگاهها انجام دادند. گروه کنترل تمرینات بدنسازی عادی خود را انجام دادند. برای مقایسه تغییرات بینگروهی و درونگروهی کاردیوتراپین-۱ و پلاکت، قبل و پس از تمرین، آزمونهای t مستقل و همبسته استفاده شد.
یافتهها: کاردیوتراپین-۱ پس از تمرین مقاومتی دایرهای حاد در مقایسه با قبل تمرین (۰۰۱/۰>P) و در مقایسه با کنترل (۰۰۱/۰>P) افزایش معنیداری داشت. پلاکت پس از تمرین مقاومتی دایرهای حاد در مقایسه با قبل تمرین (۰۰۱/۰>P) و در مقایسه با کنترل (۰۰۱/۰>P) افزایش معنیداری داشت.
نتیجهگیری: با توجه به اثر تمرین مقاومتی دایرهای بر افزایش کاردیوتراپین-۱ و پلاکت، به مربیان و ورزشکاران پیشنهاد میشود که جهت حفظ سلامتی و کاهش ترومبوز، تمرینات مقاومتی دایرهای در ابتدا با احتیاط شروع شود.
واژههای کلیدی: تمرین مقاومتی دایرهای، کاردیوتراپین-۱، پلاکت، مردان بدنساز
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آمنه پوررحیم قورقچی
Professor Assistant in Exercise Physiology, Dep. of Sport Physiology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh-e-Ardabili, Ardabil, Iran, ORCID: ۰۰۰۰-۰۰۰۳-۳۴۴۸-۵۹۵۰
رقیه افرونده
Associated Professor in Exercise Physiology, Dep. of Sport Physiology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh-e-Ardabili, Ardabil, Iran, ORCID: ۰۰۰۰-۰۰۰۲-۱۵۹۲-۷۳۳۰
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :