اساتید راهنما زمانی که دانشجویان آن ها اقدام به نگارش مقاله می نمایند باید مراقبت بیشتری را به عمل آورند
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 160
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-9_001
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
در سخن سردبیری شماره مردادماه سال ۱۳۹۴ مجله دانشگاه، به ضرورت چاپ مقاله از پایاننامههای مقاطع مختلف تحصیلی اشاره کردیم و در همان جا، از اساتید راهنما درخواست کردیم که به جهت پرهیز از رویداد هرگونه تخلف پژوهشی توسط دانشجویان، نقش فعالتری را در این زمینه ایفاء نمایند [۱]. همچنین و پیش از آن، در سخن سردبیری شماره بهمن و اسفندماه سال ۱۳۹۱ مجله دانشگاه، درخواست نموده بودیم که دانشجویان نقش فعالی در نگارش مقاله حاصل از پایاننامه داشته و در اینصورت، نقش نویسندگی اول را برعهده بگیرند. بر این اساس، استاد راهنما ضمن نظارت دقیق و فعال بر نگارش مقاله، بهتر است که نقش نویسنده مسئول را برعهده داشته باشد [۲].
متاسفانه و علیرغم هشدارهای ارائه شده در فوق، اخیرا یک مقاله مروری توسط یکی از دانشجویان مقطع دکتری به مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان سابمیت شد که در آن دانشجو نقش نویسنده مسئول را بر عهده داشت. مقاله فوق توسط داوران مجله مورد بررسی قرار گرفت و ضمن ارائه پیشنهادهایی، از تیم نویسندگی درخواست شد که در هر بخش از مقاله به منابع موجود استناد گردد. در نهایت وقتی که مقاله آماده چاپ شده بود، به اطلاع مجله رسانیده شد که بخشهای زیادی از این مقاله، از یک مقاله انگلیسی زبان که قبلا منتشر شده بود، اقتباس شده است. پیگیریهای مجله نشان داد که دانشجو کاملا از این امر آگاه بوده اما تیم راهنما و به ویژه استاد راهنمای ایشان، از این امر آگاه نبودهاند.
از همین رو، مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در راستای وظیفه خطیر خود که اطلاع رسانی صحیح و اصیل از آخرین دستاورهای علمی است، مقاله را از روند انتشار خارج نمود. همچنین، برای مشخص شدن ریشههای این تخلف پژوهشی، مکاتبات خود را با مسئولان محترم دانشگاه محل تحصیل دانشجو آغاز نموده است. مثال فوق، نشان میدهد که برخی از اساتید راهنما و مشاور، متاسفانه اشراف کامل بر فعالیتهای پژوهشی دانشجویان خود ندارند. این نکته نه تنها سبب خواهد شد که بنیاد علم دچار خدشههای جبران ناپذیر گردد، بلکه ممکن است اساتید راهنما، مشاور و دانشجویان هم مرتکب تخلفات پژوهشی عمدی و یا سهوی گردند.
از همین رو، راقم این سطور به منظور اطلاع رسانی صحیح از شیوه نگارش یک مقاله ماخوذ از پایاننامههای دانشجویی، راهنمایی را تهیه کرده است که در همین شماره تقدیم خوانندگان فرهیخته مجله دانشگاه مینماید [۳]. امیدوارم که این مقاله آموزشی برای دانشجویان و اساتید محترم راهنما و مشاوری که قصد تهیه مقاله از یک پایاننامه دارند، به عنوان راهنمایی مناسب قلمداد گردد. مشتاقانه منتظر دریافت نظرات ارزشمند شما در این زمینه میباشم.
نویسندگان
محسن رضائیان
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :