اثر طولانی مدت غذای پرچرب و تمرین منظم هوازی بر بیان ایزوفرم های یک و دو کراتین کیناز میتوکندری (CKmt۱,۲) در بافت چربی سفید موش سوری: یک مطالعه تجربی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 233
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-6_007
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: کراتین کیناز میتوکندری در گرمازایی مستقل از پروتئین غیر جفت کننده نقش دارد. تصور میشود، این عامل بر اثر تغذیه و ورزش متاثر شود. هدف از این پژوهش تعیین اثر مصرف طولانی مدت غذای پرچرب و تمرین ورزشی منظم هوازی بر بیان ایزوفرمهای یک و دو کراتین کیناز میتوکندری (CKmt۱,۲) در بافت چربی سفید موش سوری بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، ۲۸ سر موش سوری نر (C۵۷BL/۶ ) در چهار گروه کنترل (۷ سر)، غذای پرچرب (۷ سر)، تمرینی (۷ سر) و غذای پرچرب- تمرینی (۷ سر) تقسیم شدند. موشهای گروههای غذای پرچرب به مدت ۱۲ هفته، با غذای پرچرب (۴۰ درصد) تغذیه شدند. موشهای گروههای تمرینی، به مدت شش هفته، تحت تمرین تداومی قرار گرفتند. برای اندازهگیری بیان نسبی ژنهای CKmt۱ و CKmt۲ از روش Real time PCR استفاده شد. برای تحلیل آماری دادهها از آزمون ANOVA دو طرفه استفاده شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که غذای پرچرب (۳۲۴/۰ (P=و تمرین ورزشی (۱۳۶/۰ (P=تاثیر معنیداری در بیان ژن CKmt۱ ندارد. با این حال، بیان ژن CKmt۲ بر اثر غذای پرچرب، کاهش معنیدار (۰۴۳/۰ (P=و بر اثر تمرین ورزشی افزایش معنیداری (۰۰۱/۰ (P=نسبت به گروه پرچرب داشت.
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه دلالت بر این دارند که مصرف طولانی مدت غذای پرچرب و تمرین منظم به ترتیب از طریق کاهش و افزایش بیان کراتین کیناز میتوکندری احتمالا میتوانند گرمازایی غیرلرزشی در بافت چربی سفید را متاثر سازند.
واژههای کلیدی: چاقی، غذای پرچرب، گرمازایی، بافت چربی سفید، موش سوری
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید دانش یار
Ayatollah Alozma Boroujerdi University
علیرضا پوینده روان
Hamedan University of Medical Sciences
امیر خسروی
Ayatollah Alozma Boroujerdi University
یزدان فروتن
Islamic Azad University of Hamedan (Asadabad)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :