تاثیر باند لوپ بر شاخص کینماتیکی و الکترومایوگرافی اندام تحتانی در حین رکاب زدن با دوچرخه ثابت در دانشجویان پسر مبتلا به ژنوواروم: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 286
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-5_003
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: تغییر در راستای اندام تحتانی در صفحه فرونتال و الگوی فعالیت عضلات حین رکاب زدن با سندرم درد کشکک زانو و اصطکاک باندایلیوتیبیال مرتبط است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر باندلوپ بر شاخص کینماتیکی و الکترومایوگرافی اندام تحتانی در حین رکاب زدن بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، اطلاعات کینماتیکی اندام تحتانی و فعالیت الکترومیوگرافی عضلات ۳۰ نفر از دانشجویان پسر (۱۵ نفر سالم، ۱۵ نفر ژنوواروم) در کلینیک موفقیان تهران در سال ۱۳۹۸ در حین رکاب زدن، با و بدون باند لوپ در ۱۰ سیکل رکاب زدن در طول ۳۰ ثانیه آخر ثبت شد. دادهها با استفاده از آزمونهای t مستقل و t زوجی آنالیز شدند.
یافتهها: تفاوت معنی داری در میزان فعالیت گلوتئوسمدیوس (۰۰۱/۰=p) و نسبت فعالیت گلوتئوسمدیوس به تنسورفاسیالاتا در هر دو گروه (۰۴۲/۰= pنرمال، ۰۴۵/۰= pژنوواروم)، زمان شروع فعالیت تنسورفاسیالاتا (۰۰۷/۰=p) و زمان پایان فعالیت گلوتئوسمدیوس (۰۱۸/۰=p) در گروه نرمال، و زمان شروع فعالیت گلوتئوسمدیوس (۰۴۸/۰=p)، زمان پایان فعالیت گلوتئوس مدیوس (۰۴۷/۰=p) و میانگین زاویه ابداکشن زانو (۰۴۷/۰=p) در گروه ژنوواروم مشاهده شد. همچنین تفاوت معنی داری در میانگین فعالیت تنسورفاسیالاتا با و بدون باندلوپ بین دو گروه (۰۰۳/۰= pبدونلوپ، ۰۰۱/۰= pبا لوپ) و میانگین (۰۲۱/۰=p) و حداکثر زاویه ابداکشن زانو (۰۲۷/۰=p) بدون باندلوپ بین دو گروه مشاهده شد.
نتیجهگیری: رکابزدن با باندلوپ میتواند به عنوان یک روش موثر جهت افزایش عملکرد و فعالیت گلوتئوسمدیوس و در عین حال کاهش فعالیت تنسورفاسیالاتا و بهبود کینماتیک زانو در صفحه فرونتال جهت پیشگیری از آسیب و بهبود ثبات زانو در افراد سالم و ژنوواروم باشد.
واژههای کلیدی: الکترومایوگرافی سطحی، باند لوپ، کینماتیک، دوچرخه ثابت
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مونا حیدریان
Allameh Tabataba’i University
فریده باباخانی
Allameh Tabataba’i University
محمدرضا هاتفی
Kharazmi University
رامین بلوچی
Allameh Tabataba’i University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :