به هنگام نگارش یک مقاله، چگونه می توان به منابع استناد نمود؟

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-19-5_001

تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401

چکیده مقاله:

سخن سردبیر Editorial مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دوره نوزدهم، مرداد ۱۳۹۹، ۴۲۹-۴۳۰       به هنگام نگارش یک مقاله، چگونه می توان به منابع استناد نمود؟ How to Cite References While Writing an Article?   محسن رضائیان[۱]   M. Rezaeian     تا کنون در مجله دانشگاه، به ضرورت بررسی دقیق و موشکافانه متون مرتبط، به هنگام نگارش یک مقاله بارها اشاره نموده ایم [۳-۱]. بنیاد دانش بشری، در واقع بر اساس چنین بررسی های دقیق و موشکافانه شکل می گیرد. در واقع، محققین ضمن مطالعه نقادانه تمامی متون مرتبط، به بهترین آن ها در مقاله خود استناد نموده و سپس با ارائه یافته های جدید خود، برگ نوینی را به دانش بشری می افزایند. سوالی که ممکن است در این زمینه مطرح گردد، این است که "به هنگام نگارش یک مقاله، چگونه می توان به منابع استناد نمود؟" راتکوف Rutkove معتقد است که به هنگام نگارش یک مقاله، دو روش برای استناد به مقالات موجود وجود دارد. روش اول، زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نویسندگان درباره موضوع مقاله اشراف کامل داشته  و با منابع موجود آشنایی کامل دارند. در این صورت، آنها می توانند نسخه اولیه مقاله خود را بدون ذکر استنادها به رشته تحریر درآورند. در این روش، هر کجا که لازم است منبعی اضافه شود، نویسندگان می توانند آن محل را با گذاشتن یک ستاره مشخص نمایند. در مرحله بعد، آنها بهترین منابع را از میان منابع موجود انتخاب نموده و در قسمت مقدمه، روش ها و بحث خود اضافه می نمایند. استفاده از این روش سبب خواهد شد که نگارش مقاله با سرعت بیش تری صورت پذیرد [۴]. روش دوم نیز زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که نویسندگان درباره موضوع مقاله اشراف کامل نداشته و با تمام منابع مرتبط با آن آشنا نیستند. در این صورت، بهتر است که به هنگام نگارش مقاله و در هر کجا که لازم است، بلافاصه بهترین منبع مرتبط را مشخص و اضافه نمایند. اگر چه استفاده از این روش باعث طولانی تر شدن زمان نگارش مقاله می گردد، اما نویسندگان مطمئن خواهند بود که در استناد به منابع، دقت لازم را به خرج داده اند [۴]. References [۱] Rezaeian M. Common Mistakes in Citing the References. JRUMS ۲۰۱۱; ۱۰ (۲): ۸۲-۳ [۲] Rezaeian M. The Vital Role of the Literature Review in the Research Process. JRUMS ۲۰۱۳; ۱۲ (۴): ۲۵۷-۸ [۳] Rezaeian M. The Necessity of Knowing How to Search, Retrieve and Critically Appraise the Published Articles for Biomedical Professionals. JRUMS ۲۰۱۹; ۱۷ (۱۰): ۸۹۹-۹۰۰ [۴] Rutkove SB. Biomedical research: An Insider’s guide. Springer ۲۰۱۶.         [۱]- استاد گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات محیط کار، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران     تلفن: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، دورنگار: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، پست الکترونیکی: moeygmr۲@yahoo.co.uk، ارکید:  ۰۰۰۰-۰۰۰۳-۳۰۷۰-۰۱۶۶

نویسندگان

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Rezaeian M. Common Mistakes in Citing the References. JRUMS ۲۰۱۱; ...
  • Rezaeian M. Common Mistakes in Citing the References. JRUMS ۲۰۱۱; ...
  • نمایش کامل مراجع