بررسی آناتومی کانال ریشه مزیوباکال دندان های مولر اول دائمی ماگزیلا با استفاده از CBCT در شهر رفسنجان در سال ۱۳۹۷: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 245
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-4_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: آناتومی مولرهای ماگزیلا خیلی پیچیده است و درمان ریشه برای این گروه خاص از دندانها یک چالش بزرگ برای دندانپزشکها محسوب میگردد. با توجه به محدودیتهای تکنیکهای کانونشنال در پیدا کردن کانال دوم مزیوباکال (MB-۲) و تفاوتهای آناتومیک مشاهده شده در قومیتهای مختلف، این مطالعه با هدف تعیین آناتومی کانال ریشه مزیوباکال در دندانهای مولر اول دائمی ماگزیلا با استفاده از CBCT (Cone-beam computed tomography) در شهر رفسنجان انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، تعداد ۴۱ کلیشه رادیوگرافیPromax ۳D CBCT از بیماران شهر رفسنجان در سال ۱۳۹۷ مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی مورفولوژی ریشه، بعد از بهدست آوردن تصاویر multiple planar reformation (MPR) در مقاطع ساژیتال و آگزیال، ارزیابی برحسب طبقهبندی ورتوچی (Vertucci) انجام شد. دادهها با استفاده از آزمون مجذور کای و یا آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: از ۴۱ کلیشه مورد بررسی، در ۱۵ کلیشه (۶/۳۶%) یک کانال و در ۲۶ کلیشه دیگر (۴/۶۳%) دو کانال در ریشه مزیوباکال مشاهده شد. در میان ریشههای حاوی دو کانال، تایپ II طبقهبندی ورتوچی، رایجترین تایپ مشاهده شده بود. لازم به ذکر است که ارتباط معنیداری بین تعداد کانالها و همچنین تایپ کانالها با جنسیت (به ترتیب، ۴۹۵/۰=P و ۵۸۳/۰=P) و کوادورانت دندان (بهترتیب، ۱۳۳/۰=P و ۶۶۹/۰=P) مشاهده نشد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر و میزان دو کانال بودن ریشه مزیوباکال، میتوان گفت که تهیه کلیشه CBCT قبل از درمان ریشه در دندان مولر اول ماگزیلا جهت بررسی وجود و تعیین نوع کانال MB-۲ میتواند کمک کننده باشد.
واژههای کلیدی: CBCT، مولر اول ماگزیلا، ریشه مزیوباکال، کانال مزیوباکال دوم
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا تفاخری
Rafsanjan University of Medical Sciences
محمود شیخ فتح اللهی
Dept. of Epidemiology and Biostatistics and Member of Occupational Environment Research Center,
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :