بررسی خصوصیات روان سنجی مقیاس گرایش به عدم تعهد اخلاقی در نمونه ای از دانشجویان ایرانی: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 223
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-7_004
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: گرایش به عدم تعهد اخلاقی با رفتارهای منفی زیادی از جمله رفتار جنایی، پرخاشگری و زورگویی، سوءرفتار در محل کار و رفتار غیراخلاقی به طور کلی رابطه دارد. بنابراین سنجش میزان این متغیر برای پژوهش گران از اهمیت به سزایی برخوردار است. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین خصوصیات روان سنجی مقیاس گرایش به عدم تعهد اخلاقی (PMDS) در نمونه ای از دانشجویان ایرانی بود.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی بر روی ۱۵۶ دانشجوی دانشگاه های تهران در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ انجام شد. مقیاس PMDS به فارسی ترجمه و به انگلیسی بازترجمه شد، و داده های حاصل از اجرای آن از نظر روایی صوری، روایی ساختاری، روایی سازه همگرا، پایایی درونی و پایایی بازآزمایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، ضریب همبستگی، و آلفای کرونباخ انجام شد.
یافته ها: تطابق نسخه های فارسی و انگلیسی پرسشنامه با تایید متخصصان زبان انگلیسی و روان شناسی، و قابل فهم بودن آن با تایید گروهی ۵۰ نفره از آزمودنی های بدون سوگیری تعیین شد. همبستگی بین نمرات PMDS و پرسشنامه عدم تعهد اخلاقی (MDS) (۹۱/۰) و نمرات آزمون و بازآزمون (۸۵/۰) معنادار بود (۰۰۱/۰>p)، و شاخص های برازش مدل، ساختار عاملی پرسشنامه را تایید کردند. ضریب آلفای کرونباخ نیز برای گویه های پرسشنامه برابر با ۸۰/۰ محاسبه شد.
نتیجه گیری: نسخه فارسی مقیاس گرایش به عدم تعهد اخلاقی در جامعه دانشجویان ایرانی از روایی صوری، ساختاری و سازه همگرا، و پایایی درونی و بازآزمایی برخوردار است و می توان از آن جهت سنجش این متغیر در دانشجویان ایرانی استفاده نمود.
واژه های کلیدی: عدم تعهد اخلاقی، رفتارهای منفی، خصوصیات روان سنجی، دانشجویان ایرانی
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید نصیری
Department of Clinical Psychology, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمد نوری
Department of Clinical Psychology, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مریم اصل ذاکر
Department of Clinical Psychology, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :