ارزیابی کارآیی نانوذرات سلنیوم در تولید داربست عصبی سلول زدایی شده و قابلیت حفظ سلول های بنیادی کشت شده بر روی آن ها: یک مطالعه آزمایشگاهی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 260
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-7_002
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: سلنیوم یک عنصر کمیاب است و نانوذره آن دارای فعالیت ضد میکروبی بوده و به دلیل سمیت کم و عملکرد بیولوژیکی عالی دارای کاربردهای زیادی در مهندسی بافت میباشد. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر نانوذرات سلنیوم در برهمکنش سلولهای بنیادی بر داربست سلولزدایی شده عصب سیاتیک موش صحرایی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی تاثیر نانوذرات سلنیوم در برهمکنش سلولهای بنیادی بر داربستهای سلولزدایی شده عصب سیاتیک موش صحرایی با استفاده از تکنیک سلولزدایی ساندل داربستهای سلولزدایی شده تهیه و در محلول بافر نمکی فسفات حاوی آنتی بیوتیک نگهداری شد. ارزیابی بیومکانیکی و بافت شناسی داربستها به وسیله میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعد کشت سلولهای بنیادی چربی بر روی داربست انجام گرفت و میزان زندهمانی سلولها در حضور نانوذرات سلنیوم از طریق آزمون سمیت شناسی (MTT) [۳-(۴, ۵-dimethylthiazol-۲-yl)-۲, ۵-diphenyltetrazolium bromide] سنجیده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی Tukey انجام شد.
یافتهها: آزمون تست کششی نشان داد که بعد از سلولزدایی اجزای ماتریکس خارج سلولی نظیر کلاژن، لامنین و الاستین در داربست حفظ شده است. همچنین محتوی DNA به طور معناداری در گروه داربست کاهش یافت (*P<۰.۰۱). نتایج آزمونMTT ، نشان داد که نانوذرات سلنیوم هیچگونه سمیتی بر سلولهای بنیادی کشت شده بر روی داربست ندارد.
نتیجهگیری: قابلیت زیستسازگاری داربست و زندهمانی سلولهای بنیادی تحت تیمار با نانوذرات سلنیوم نسبت به گروه کنترل تفاوت قابل ملاحظهای نداشت. بنابراین میتواند به عنوان یک فاکتور تقویت کننده برای افزایش کارآیی داربستها به منظور کاربرد در ترمیم ضایعات عصبی مورد ارزیابی قرار گیرد.
واژههای کلیدی: نانوذرات سلنیوم، سلول بنیادی، داربست سلولزدایی شده، ترمیم، مهندسی بافت
کلیدواژه ها:
Selenium nanoparticles ، Stem cell ، Decellularized scaffold ، Regeneration ، Tissue engineering ، نانوذرات سلنیوم ، سلول بنیادی ، داربست سلول زدایی شده ، ترمیم ، مهندسی بافت
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :