بررسی نشانه های ساختمان بیمار و عوامل مرتبط با آن در ساختمان های آموزشی منطقه ۶ تهران در سال ۱۳۹۸: یک گزارش کوتاه
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 207
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-8_009
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: کارمندان زمان زیادی از روز را در ساختمانهای محل کارشان هستند. در این تحقیق ارتباط بین نشانه های ساختمان بیمار و عوامل آزاردهنده در محل کار بررسی شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر توصیفی است و با استفاده از پرسشنامه Gerhard Andreas Wiesmuller در ساختمان های آموزشی منطقه ۶ تهران در سال ۱۳۹۸ انجام شد. ۶۰ کارمند با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ۵۲ نفر از آنان پرسشنامهها را به صورت خودگزارشی تکمیل کردند. برای اعتبارسنجی تحقیق از آلفای کرونباخ و شاخص همبستگی درونطبقهای استفاده گردید.
یافتهها: به ترتیب از "خستگی دائمی، کوفتگی، بیحسی و بیحالی"، "سردرد" و "خشکی، سرخ شدن و خارش پوست دستها" بیش تر احساس ناراحتی شد. همچنین "صداها"، "همهمه" و "بوهای ناخوشایند" بیش تر آزار دهنده معرفی شدند.
نتیجهگیری: فراوانی نشانههای ساختمان بیمار در کارمندان انتخاب شده در این تحقیق بالا است. بر این اساس محدودسازی آلایندهها، فراهم ساختن هوای تازه کافی و حفظ ساختمان در شرایط پاک ضروری هستند.
واژههای کلیدی: نشانه های ساختمان بیمار ، آلودگی هوای داخلی، سلامت شغلی، همبستگی
کلیدواژه ها:
sick building syndrome ، Indoor air pollution ، occupational health ، Correlation
، نشانه های ساختمان بیمار ، آلودگی هوای داخلی ، سلامت شغلی ، همبستگی
نویسندگان
محمد کاظمی
Shahid Beheshti University
عالیه کاظمی
University of Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :