تدوین مدل معادلات ساختاری پیش بینی حس تعلق به مدرسه بر اساس انسجام خانواده با نقش میانجی هوش معنوی در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم شهر اردبیل در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 184
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-8_003
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: حس تعلق به مدرسه به عنوان یک نیاز مهم برای عملکرد خوب دانش آموزان در محیط های یادگیری تایید شده است. پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل معادلات ساختاری پیشبینی حس تعلق به مدرسه بر اساس انسجام خانواده با نقش میانجی هوش معنوی در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم انجام گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی به روش مدلیابی معادلات ساختاری بود و جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشآموزان پسر دوره متوسطه دوم مشغول به تحصیل در مدارس دولتی شهرستان اردبیل در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تشکیل داد. تعداد ۲۵۰ نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت آنلاین به پرسش نامه های حس تعلق به مدرسه، هوش معنوی و انسجام خانواده پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری ضریب همبستگی Pearson و مدلیابی معادلات ساختاری تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که حس تعلق به مدرسه با انسجام خانواده (۳۵/۰=r، ۰۰۱/۰p<) و هوش معنوی (۵۵/۰=r، ۰۰۱/۰p<) ارتباط مثبت و معنیدار دارد. همچنین هوش معنوی با انسجام خانواده ارتباط مثبت و معنیدار داشت (۳۷/۰=r، ۰۰۱/۰p<). شاخصهای برازش مدل نیز مسیر انسجام خانواده به حس تعلق به مدرسه را با میانجیگری هوش معنوی تایید کرد.
نتیجهگیری: بهطور کلی نتایج نشان داد که انسجام خانواده به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با میانجی گری هوش معنوی در حس تعلق به مدرسه نقش دارد. در راستای نتایج بهدست آمده، برگزاری کارگاه های آموزشی مبتنی بر روانشناسی بهبود روابط خانواده و آموزش مهارتهای هوش معنوی به والدین و دانشآموزان راهکاری مفید در جهت افزایش انسجام خانواده و در نتیجه احساس تعلق به مدرسه خواهد بود.
واژههای کلیدی: حس تعلق به مدرسه، هوش معنوی، انسجام خانواده، دانش آموزان، اردبیل
کلیدواژه ها:
Sense of belonging to school ، Spiritual intelligence ، Family cohesion ، Students ، Ardabil ، حس تعلق به مدرسه ، هوش معنوی ، انسجام خانواده ، دانش آموزان ، اردبیل
نویسندگان
حسین تقوی
Mohaghegh Ardabili University
مرتضی جاویدپور
Mohaghegh Ardabili University
شیرین احمدی
Mohaghegh Ardabili University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :