مقایسه مقبولیت اجتماعی، اختلالات سلوک و دشواری در تنظیم هیجان در کودکان طلاق، کودکان با مرگ والدین و کودکان عادی شهر قم در سال ۱۳۹۹: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 219
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-10_004
تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تجربه جدایی و مرگ والدین میتواند به مشکلات روانشناختی و رفتاری زیادی منجر شود. هدف پژوهش حاضر تعیین و مقایسه مقبولیت اجتماعی، اختلالات سلوک و دشواری در تنظیم هیجان در کودکان طلاق، کودکان با مرگ والدین و کودکان عادی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، تعداد ۱۸۰ دانشآموز مقطع متوسطه اول و ششم ابتدایی مشغول به تحصیل در شهر قم در سال ۱۳۹۹ با روش نمونهگیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند که شامل ۶۰ نفر دانشآموز با مرگ والدین، ۶۰ نفر دانشآموز با والدین مطلقه و ۶۰ نفر دانشآموز عادی بودند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامههای مقبولیت اجتماعیFord و Rubin، اختلالات سلوک Spirafkin و Gado و دشواری در تنظیم هیجانی Penza-Cliyveو Zeman و برای آنالیز دادهها از تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد.
یافتهها: بین کودکان طلاق، کودکان دارای تجربه مرگ والدین و کودکان عادی، در اختلالات سلوک (۰۰۱/۰>P، ۸۰۷/۵۰=F)، دشواری در تنظیم هیجان (۰۰۱/۰>P، ۳۴۴/۱۱=F) و مقبولیت اجتماعی (۰۱۳/۰=P، ۴۲۰/۴=F) تفاوت معناداری وجود دارد. به این ترتیب که مقبولیت اجتماعی، اختلالات سلوک و دشواری در تنظیم هیجان در دانشآموزان فرزند طلاق بیش تر از دانشآموزان دارای مرگ والدین و دانش آموزان عادی بود.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج پژوهش، میزان اختلالات سلوک و دشواری در تنظیم هیجانی در کودکان طلاق بیش تر از کودکان با مرگ والدین و کودکان عادی است. بنابراین پیشنهاد میشود از آموزشها و درمانهای روانشناختی برای کاهش مشکلات روانشناختی از جمله علائم اختلالات سلوک و بهبود تنظیم هیجان و افزایش مقبولیت اجتماعی در دانشآموزان دارای تجربه طلاق والدین و مرگ والدین استفاده شود.
واژههای کلیدی: مقبولیت اجتماعی، اختلالات سلوک، مرگ والدین، طلاق، کودکان، قم
کلیدواژه ها:
Social acceptability ، Conduct disorders ، Parental death ، Divorce ، Children ، Qom ، مقبولیت اجتماعی ، اختلالات سلوک ، مرگ والدین ، طلاق ، کودکان ، قم
نویسندگان
محدثه زراعتکار
, Dept. of Family counseling, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran, ORCID: ۰۰۰۰-۰۰۰۳-۳۷۱۲-۴۰۸۵
شهرزاد سراوانی
Dept. of Psychology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran, ORCID: ۰۰۰۰-۰۰۰۲-۰۹۳۹-۵۱۳۹
مژگان زینلی پور
Dept. of Psychology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran, ORCID: ۰۰۰۰-۰۰۰۲-۴۰۹۱-۷۹۰۰
فائزه اربابی
Dept. of Psychology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran, ORCID: ۰۰۰۰-۰۰۰۲-۲۳۴۷-۴۳۰۰
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :