الگوی تحلیل مسیر گرایش به اعتیاد بر اساس حس انسجام با میانجی گری دشواری در تنظیم هیجان در نوجوانان پسر: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 206
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-11_004
تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: نوجوانی دوره بحرانی برای شروع اعتیاد و اختلالات روان شناختی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی تحلیل مسیر گرایش به اعتیاد بر اساس حس انسجام با میانجیگری دشواری در تنظیم هیجان در نوجوانان پسر انجام گرفت.
مواد و روشها: در این توصیفی، جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه مدارس دولتی شهر اردبیل در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ بودند. از این جامعه، نمونهای به حجم ۲۰۰ نفر به روش نمونهگیری تصادفی چندمرحلهای انتخاب و به پرسشنامههای گرایش به اعتیاد، حس انسجام و دشواری در تنظیم هیجان پاسخ دادند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون همبستگی Pearson و مدل یابی تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که گرایش به اعتیاد با نمره کل حس انسجام (۴۲/۰=r، ۰۰۱/۰p<) و مولفه های ادراک پذیری (۴۱/۰=r، ۰۰۱/۰p<)، مهارپذیری (۱۸/۰=r، ۰۵/۰p<) و معناداری (۳۸/۰=r، ۰۰۱/۰p<) ارتباط منفی و با نمره کل دشواری در تنظیم هیجان (۶۲/۰=r، ۰۰۱/۰p<) ارتباط مثبت دارد. هم چنین دشواری در تنظیم هیجان با نمره کل حس انسجام (۲۸/۰=r، ۰۰۱/۰p<)، مولفه های ادراک پذیری (۲۶/۰=r، ۰۰۱/۰p<) و معناداری (۳۵/۰=r، ۰۰۱/۰p<) ارتباط منفی دارد. شاخص های بر ارزش مدل نیز تاثیر حس انسجام بر گرایش به اعتیاد با میانجی گری دشواری در تنظیم هیجان را تایید نمود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این پژوهش از لحاظ کاربردی برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه اعتیاد و عوارض آن با آموزش مدیریت هیجان به دانش آموزان نوجوان توسط مشاوران مدارس و برنامه ریزان سلامت روان پیشنهاد می گردد.
واژههای کلیدی: اعتیاد، حس انسجام، دشواری در تنظیم هیجان، نوجوانان
کلیدواژه ها:
Addiction ، Sense of coherence ، Emotion regulation difficulties ، Adolescents ، اعتیاد ، حس انسجام ، دشواری در تنظیم هیجان ، نوجوانان
نویسندگان
تقی اکبری
Mohaghegh Ardabili University
مرتضی جاویدپور
Mohaghegh Ardabili University
امیرحسین شعبانیان
TEHRAN
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :