بررسی نقش سن و جنسیت در ادراک تبحر حرکتی کودکان ۷ تا ۱۰ سال شهر اهواز در سال ۱۴۰۰: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 197
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-20-12_003
تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1401
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: تبحر حرکتی ادراک شده، ادراک فرد از تبحر حرکتی واقعی خود است و ویژگیهایی مانند سن و تفاوتهای جنسیتی ممکن است بر روی آن اثرگذار باشند. هدف این مطالعه، تعیین نقش سن و جنسیت در ادراک تبحر حرکتی کودکان ۱۰-۷ سال شهر اهواز بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی است. ۸۲۸ کودک ۱۰-۷ سال به صورت نمونهگیری تصادفی خوشهای از مناطق مختلف اهواز در سال ۱۴۰۰ انتخاب و ارزیابی شدند. ابزار تحقیق آزمون مقیاس تصویری تبحر ادراک شده مهارتهای حرکتی (Perceived Movement Skills Competence; PMSC) بود. دادهها با استفاده از آزمونهای t مستقل و ضریب همبستگی Pearson تحلیل شدند.
یافتهها: ارتباط بین سن کودکان با ادراک تبحر حرکتی خرده مقیاس جابهجایی (۰۰۱/۰=p، ۴۴/۰=r)، کنترل شیء (۰۰۱/۰=p، ۴۱/۰=r) و نمره کل آزمون (۰۴۵/۰=p، ۵۰/۰=r) مثبت و معنیدار بود. بین دختران و پسران در ادراک تبحر حرکتی خرده مقیاس کنترل شیء (۰۰۱/۰=p) و نمره کلی (۰۰۳/۰=p) تفاوت معنیدار بود. پسران در مهارتهای دویدن (۰۱۸/۰=p)، پرش (۰۱۸/۰=p)، سرخوردن (۰۱۰/۰=p)، دریافت (۰۴۳/۰=p)، ضربه با پا (۰۰۳/۰=p) و پرتاب زیر دست (۰۳۴/۰=p) ادراک تبحر حرکتی بالاتری داشتند.
نتیجهگیری: کودکان بزرگ تر، ادراک تبحر حرکتی بالاتری داشتند. دختران در مقایسه با پسران، ادراک تبحر حرکتی پایینتری در مهارتهای کنترل شیء و برخی از مهارتهای جابهجایی داشتند و بیانگر این است که آنها در خطر ادراک پایین تبحر حرکتی قرار دارند. بنابراین توصیه میشود که برنامههای مداخلهای جهت افزایش ادراک تبحر آنها برنامهریزی شود.
واژههای کلیدی: ادراک، مهارتهای حرکتی، گروه سنی، جنسیت
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرزاد محمدی
Department of Physical Education & Sport Science, Abadan Branch, Islamic Azad University, Abadan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :