بررسی وضعیت هیدرودینامیک بندر صادراتی ماهشهر با استفاده از نرم افزار MIKE۲۱
محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 20، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMST-20-1_002
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1401
چکیده مقاله:
هدف از این تحقیق بررسی وضعیت هیدرودینامیک بندر صادراتی ماهشهر می باشد. در ابتدا مدل جریان جزرو مدی در نقطه شروع خورموسی و با داده های جزرومدی ایستگاه راهنمایان به طور مناسبی اجرا و نتایج آن در نقطه داخل خورموسی با داده های ایستگاه بندر امام خمینی واسنجی شد و نتایج خوبی استخراج گردید. در مرحله بعد با توجه به هدف اصلی این تحقیق، مدل مختص به منطقه بندر صادراتی ماهشهر اجرا گردید. بر اساس نتایج اندازه گیری های میدانی و نتایج مدل سازی دامنه تراز جزرومدی در بندر صادراتی ماهشهر ۲۵/۴ متر و بیشینه مقدار مد سالیانه ۲۵/۲ و کمینه مقدار جزر سالیانه ۲- متر میباشد. سرعت جریان جزرومدی در بندر صادراتی ماهشهر موازی کانال و در بیشتر ایام سال بین ۵/۰ تا ۱ متر بر ثانیه می باشد. تقریبا در تمام فصول الگوی جریان و مقدار سرعت جریان تغییری نخواهد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر زارع پور
گروه سازه های دریایی، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.
مهدی بهداروندی عسکر
گروه سازه های دریایی، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.
سهام الدین چراغی
Directorate General for Coastal and Port Engineering, Deputy Directorate for Engineering and Infrastructural Affairs Development, Ports and Maritime Organization, Tehran, Iran.
وحید زارعی
دانشکده مهندسی دریا - گروه الکترونیک و مخابرات دریایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :