تحلیل خطر زمینلرزه ، ارائه مدل پهنه بندی لرزه ای در گستره بیرجند با ابزارتحلیلی زمین آماردر GIS

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,261

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEE05_131

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1385

چکیده مقاله:

در این تحقیق برآورد های مستقلی از طریق روش های قطعی (deterministic)و احتمالی probabilistic) برای تحلیل خطر درگستره بیرجند انجام گرفته است . با استفاده از داده های لرزه ای منطقه فرمول لرزه خیزی برای شهربیرجند برحسب امواج سطحی(Log N= 2.5-0.761Ms) بدست آمد. کانون سطحی زمینلرزه های سده بیستم ) بزرگتر از 4 ریشتر( با گسل های منطقه تطبیق داده شده و بدین ترتیب 6 سرچشمه لرزه زای خطی )دشت بیاض،اردکول، چهارفرسخ،نه ، گیو ،سده( و 1سرچشمه ناحیه ای )بشرویه( شناسایی 0,63 شتاب ثقل زمین، از گسل جنوب بیرجند با توان لرزه زایی g شد. بیشترین شتاب افقی وارد بر شهر بیرجند 7,3 ریشتر است. ارتباط بازگشت زمین لرزه، تابع چگالی احتمال بزرگی، نرخ متوسط رویداد ، منحنی خطر حدود احتمالات سالیانه، برای هر سرچشمه لرزه زا بطور مجزا بررسی و نتیجه نهایی با تلفیق سرچشمه ها بدست آمد. طیف پاسخ سازه با فرض درصد هایی از میرایی طراحی و برآورد پارامترهای حرکتی زمین برای گستره مورد مطالعه تعیین شد. با استفاده از ابزارتحلیلی زمین آماردرGIS مدل مناسب برای نقشه پیش گویی مقادیر بیشینه شتاب گرانشی زمین در گستره چهارگوش بیرجند کریجینگ معمولی معرفی شد . با کمک این نقشه منطقه مورد مطالعه پهنه بندی لرزه ای شد و محدوده های دارای خطر بالا تا خیلی بالا در دشت بیرجند )بالا آمدگی حاصل از عملکرد گسل های تراستی شمال و جنوب بیرجند(و دشت ماژان)جنوب رشته کوه باقران شناسایی شدند.

کلیدواژه ها:

تحلیل خطر زمینلرزه ، سرچشمه لرزه زا ، پارامتر جنبش زمین ، بیشینه شتاب گرانشی افقی ، پهنه بندی بیشینه شتاب گرانشی زمین ، زمین آمار درGIS گریجینگ. ،

نویسندگان

محمدامیر علیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک ؛ دانشگاه بیرجند

محمدمهدی خطیب

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند

سیدسعید احمدی زاده

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پور کرمانی، محسن و آرین، مهران؛ لرزه زمینساخت، انتشارات شرکت ...
  • مهرابیان، شایسته و حمیدی، گودرز، بررسی خطر زمینلرزه در منطقه ...
  • شجاع طاهری، جعفر و قرشی، منوچهر، بررسی خطر زمینلرزه - ...
  • _Ashtiani; et al, Hazard Risk Analysis Project; International Institute of ...
  • Russell A. Green; William J. Hall; "An overview of selected ...
  • O Sullivan D; J.Unwin D; Geographic Information Analysis; John Wiley ...
  • نمایش کامل مراجع