بررسی اثر اسانس های گیاهی بر میزان آلودگی به قارچ Aspergillus flavus و آفلاتوکسین در باغ پسته

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 293

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCARAP01_092

تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1401

چکیده مقاله:

امروزه آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسین ها یکی از مهمترین مشکلات بهداشت جامعه جهانی بوده و کشورهای مختلف با توجه به خطرات جدی مایکوتوکسین ها، مقررات و قوانین ویژه ای برای مصرف و واردات مواد غذایی تنظیم نموده اند. معضل اصلی و مهم کشور در عرصه صادرات پسته در سالهای اخیر مسئله آفلاتوکسین پسته می باشد که صادرات این محصول با ارزش را تهدید می نماید، در این پروژه سه اسانس گیاهی (آویشن ، مرزه و نعنا)، که اثرات ضد قارچ آنها به اثبات رسیده است مورد بررسی قرار گرفته، از این مواد در روی درخت در باغ پسته، که امکان وجود و توسعه قارچ A. flavus در این مرحله بسیار زیاد است جهت کاهش میزان آلودگی استفاده شد. مهمترین منبع ورود آلودگی های قارچی به ترمینالهای ضبط و فرآوری پسته، خود پسته تازه و فرآوری نشده می باشد. لذا محصول پسته در باغات به صورت محلول پاشی، با استفاده از ترکیبات ضد قارچ (اسانس آویشن، مرزه، و نعنا)، روی درختان پسته انجام شد و نتایج این تیمارها بر میزان آلودگی محصول پسته به قارچ A. flavus بررسی گردید. جهت ارزیابی روش مورد استفاده و تعیین کارایی مواد ضد قارچ، هر یک از نمونه ها از نظر شمارش تعداد قارچهایA. flavus و میزان آفلاتوکسین موجود در مغز پسته مورد بررسی قرار گرفت. اندازه گیری میزان آفلاتوکسین B۱ در نمونه ها، به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا((HPLC انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که محلول پاشی پسته در باغات با استفاده از ترکیبات ضد قارچ (اسانس آویشن، مرزه، و نعنا)، تاثیر معنی داری بر میزان آلودگی محصول پسته به قارچ A. flavus و آفلاتوکسین ندارد.

نویسندگان

محمدرضا صابریان

گروه علوم و مهندسی باغبانی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

مهدی نعمیمی

گروه گیاهپزشکی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

مهدی محمدی مقدم

بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران