بررسی دفاع سلولی لاروهای (Utethesia pulchella (Lepidoptera: Arctiidae در مقابل قارچ های Beauveria bassiana و Isaria farinosae
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 119
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBIOCO-2-1_005
تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1401
چکیده مقاله:
دفاع سلولی حشرات یکی از راه کارهای مهم آن ها در برابر عوامل بیگانه مانند اسپور قارچ ها، باکتری ها، نماتدها و تخم پارازیتوئیدها می باشد. با شناخت سیستم ایمنی حشره بهتر می توان از روش های کنترل میکروبی علیه آن ها استفاده کرد. در این تحقیق، واکنش ایمنی سلولی لاروهای سن چهارم پروانه Utethesia pulchella L. در برابر دو جدایه از قارچ Beauveria bassiana (Bals.-Criy) شامل Fashand و ۵۶۶و یک جدایه قارچ(Holmsk) Fr. Isaria farinosae به نام ۱۸۷۲c بررسی شد. غلظت ۱۰۵ اسپور در میلی لیتر از جدایه های قارچی به لاروها تزریق شدند و فعالیت سلول های خونی، گره زایی و آنزیم فنل اکسیداز پس از ۱، ۳، ۶ و ۱۲ ساعت ارزیابی شدند. تیمار شاهد شامل لاروهایی بود که با آب مقطر تزریق شدند. تعداد کل سلول ها، تعداد پلاسموتوسیت ها و گرانولوسیت ها در زمان های ۳ و ۶ ساعت پس از تزریق حداکثر بود که تفاوت معنی داری را با شاهد نشان داد. اما به تدریج پس از ۶ ساعت تعداد کل سلول ها و تعداد افتراقی سلول های خونی کاسته شد. پلاسموتوسیت ها و گرانولوسیت ها در فرایند گره زایی شرکت کرده و منجر به نابودی عامل بیگانه شدند. فرایندگره زایی در فواصل زمانی ۳ و ۶ ساعت پس از تزریق عوامل بیگانه در همولنف حشره حداکثر بود. فعالیت فنل اکسیداز در حضور سوبسترای L-DOPA اندازه گیری شد. این پارامتر با تعداد سلول های خونی در زمان های مختلف ارتباط مستقیم نشان داد. بالاترین فعالیت این آنزیم ۳ و ۶ ساعت پس از تزریق بود. نتایج این بررسی نشان داد که لاروهای U. pulchella فعالیت دفاعی خوبی در برابر اسپورهای این ۳ جدایه نشان دادند و توانستند با ایجاد گره ها اطراف عامل بیگانه آن ها را نابود کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم عجم حسنی
گروه گیاه پزشکی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه شاهرود
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :