اثر دو جدایه ی Pseudomonas fluorescens تولیدکننده ی DAPG در مهار پوسیدگی ریشه و طوقه ی خیار با عامل Phytophthora drechsleri
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 176
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBIOCO-3-1_005
تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1401
چکیده مقاله:
Phytophthora drechsleriیکی از بیمارگرهای خاکزاد مهم در ایران محسوب می شود که منجر به بروز بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه روی خیار می شود. اخیرا مهار زیستی این بیماری به وسیله ریزوباکتری های محرک رشد گیاه از جمله سودومونادهای فلورسنت به عنوان روش جایگزین برای قارچ کش های شیمیایی مورد توجه قرارگرفته است. در پژوهش حاضر اثر آنتاگونیستی دو جدایه از Pseudomonas fluorescens (F۱۱۷ و F۱۳۳)تولید کننده ی آنتی بیوتیک DAPG علیه بیمارگرP. drechsleri در شرایط آزمایشگاه با روش های مختلف و همچنین در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که جدایه های مورد استفاده با دارا بودن مکانیسم های بیوکنترلی متعدد از قبیل آنتی بیوز، تولید سیدروفور، سیانید هیدروژن و همچنین تولید آنزیم های پروتئاز، لیپاز و حل کننده فسفات، به صورت مطلوبی توانستند در شرایط گلخانه و آزمایشگاه ، بیماری یادشده را کنترل کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رباب اعزازی
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
اکبر شیرزاد
استادیار بیماری شناسی گروه بیماری شناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
مسعود احمدزاده
استاد بیماری شناسی گیاهی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :