بررسی عوامل جامعه شناختی مرتبط با عدم ازدواج مجدد زنان فاقد همسر (مطالعه موردی: زنان تحت حمایت در شهر سنندج)
محل انتشار: فصلنامه توسعه اجتماعی، دوره: 14، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJSDS-14-1_002
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
چکیده مقاله بررسی عوامل جامعه شناختی مرتبط با عدم ازدواج مجدد زنان فاقد همسر (مطالعه موردی: زنان تحت حمایت در شهر سنندج)
هدف از این پژوهش بررسی موانع ازدواج مجدد در میان زنان است. با بهره گیری از نظریه های اقتصادی ازدواج، طرد اجتماعی، تغییر نقش ها و ارزش های فرهنگی، فرضیات تحقیق تدوین گردید. روش تحقیق توصیفی و گردآوری داده ها به روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه انجام شد. جامعه ی آماری کلیه ی زنان فاقد همسر (مطلقه و همسر فوت شده) تحت پوشش کمیته ی امداد در رده ی سنی ۱۸ تا ۵۵ سال شهر سنندج بود، حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۳۷۷ نفر تعیین گردید و نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام گرفت. نتایج آزمون فرضیات نشان می دهد که بین متغیرهای طرد اجتماعی و باور به کلیشه های فرهنگی با عدم ازدواج مجدد رابطه ی معنی دار و مستقیم وجود دارد، همچنین بین متغیرهای نگرش مدرن به ازدواج مجدد و اتکاء به خود با موانع ازدواج مجدد رابطه ی معنی دار و معکوس وجود دارد. می توان گفت تغییرات فرهنگی و رشد ارزش های فردگرایانه، در کنار استقلال مالی و اتکاء به خود در میان زنان نه تنها گرایش به ازدواج مجدد را کاهش نداده بلکه می توانند عوامل تسریع کننده ی ازدواج مجدد در میان زنان باشند.
کلیدواژه های بررسی عوامل جامعه شناختی مرتبط با عدم ازدواج مجدد زنان فاقد همسر (مطالعه موردی: زنان تحت حمایت در شهر سنندج):
نویسندگان مقاله بررسی عوامل جامعه شناختی مرتبط با عدم ازدواج مجدد زنان فاقد همسر (مطالعه موردی: زنان تحت حمایت در شهر سنندج)
عرفان ناصری
دانشجوی دکتری جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
بهجت یزد خواستی
دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :