تجربه زیسته دانشجویان مشروطی علوم پزشکی از افت تحصیلی، یک مطالعه پدیدارشناسانه

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 184

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-21-84_021

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: توانمندسازی دانشجویان و جلوگیری از افت تحصیلی یکی از مهم ترین موضوعات دانشگاه های علوم پزشکی است. علل و عواملی در طول تحصیل دانشجویان، کیفیت روند یادگیری فراگیران را کاهش می دهد و منجر به افت تحصیلی و مشروطی برخی از آنان می شود. این مطالعه با هدف بررسی تجارب زیسته دانشجویان مشروطی علوم پزشکی اصفهان انجام شد. روش ها: مطالعه کیفی حاضر با رویکرد پدیدارشناختی و مروری بر تجربیات زیسته دانشجویان در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. داده ها با استفاده از روش مصاحبه نیمه ساختاری و به صورت حضوری و با روش نمونه گیری داوطلبانه انجام و بر اساس روش تحلیل محتوا به صورت دستی تجزیه و تحلیل شد. نتایج: در مجموع ۳۱ دانشجوی مشروطی تا رسیدن به اشباع نظری داده ها مصاحبه شدند. در تجزیه و تحلیل مصاحبه ها، در مجموع ۱۳۱ کد باز، ۳۰ کد محوری و ۵ کد گزینشی به دست آمد. بیش ترین تعداد عوامل افت تحصیلی از دیدگاه دانشجویان در کد گزینشی عوامل فردی قرار گرفت. سایر عوامل افت تحصیلی در ۴ کد گزینشی محیط آموزشی، عوامل روانشناختی، عوامل مرتبط با خانواده و جامعه، عوامل مرتبط با اساتید بود. متداول ترین کدهایی که دانشجویان به آنها اشاره کردند عبارتند از: عدم انگیزه، حواس پرتی، مشکلات مالی، سخت گیری استاد، روحیه افسرده، ناامیدی از مشاغل آینده، ناتوانی والدین و اعتماد به نفس پایین. نتیجه گیری: با توجه به علل و زمینه های مختلف موثر در ایجاد افت تحصیلی، داشتن دیدگاه یکپارچه و جامع از سوی نظام آموزشی و خانواده ها در برخورد با مساله افت تحصیلی ضروری است.

نویسندگان

آیت سهرابی

Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan)

علی مهداد

Associate Professor, Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan), Isfahan, Iran.

احمد صادقی

Associate Professor, Department of Counseling, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran

اصغر آقایی

Professor, Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan), Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ebrahimzadeh F, Ghorbani M, Nasseryan J, Mardani M. [Incidence Of ...
  • Ghamari F, Mohammadbeigi A, Mohammadsalehi N. [The Association Between Mental ...
  • Dastranj M, Blocki S, Moazzen M. [Baresiye Avamele Moaser Bar ...
  • Talebifar M, Khamesan A, Khorshidzadeh M, Talebzade Shoshtari۳ L. [Factors ...
  • Abdulrazzaq N, Kamal M, Muhsen A, Tareq A, Al Zubaidi ...
  • Najimi A, Sharifirad GH, Mohammad Amini M, Meftagh SD. Academic ...
  • Michael bloor , FionaWood; Phenomenological Methods, cited ۲۰۱۱January ۱, available ...
  • Aaraabi SM, Boudelaei H. [Phenomenological Research Strategy ]. Journal of ...
  • Holloway I, Wheeler S. Qualitative Research for Nurses. ۲nded. Oxford: ...
  • Rumberger RW. Why Students Drop Out of School and What ...
  • Sharifi T, EbrahimBay S, Najafi Hodk F, Mohammadi A. [Relationship ...
  • نمایش کامل مراجع