ارزیابی توانایی علمی متقاضیان جذب هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 162

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-22-85_013

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: انتخاب و به کارگیری نیروهای متعهد خدمت مقطع دکترای تخصصی و متخصصین بالینی از مسائل اساسی تامین نیروی انسانی مورد نیاز دانشگاه ها است. این مطالعه با هدف، بررسی وضعیت توانایی علمی متقاضیان فراخوان های استخدام هیات علمی پیمانی و تعهدات قانونی مقطع دکترای تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (سال های ۹۹-۹۶) انجام شد. روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی و با روش سرشماری برروی اطلاعات موجود در پرونده کلیه متقاضیان استخدام هیات علمی پیمانی (۲۲۲ نفر) و تعهدات قانونی مقطع دکترای تخصصی (۱۷۰ نفر) در طی سال های ۹۹- ۹۶ انجام شد. امتیاز پذیرفته شدگان مندرج در "فرم امتیازات توانایی علمی داوطلب عضویت در هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور" مصوب وزارت متبوع, توصیف و عوامل مرتبط با امتیاز کسب شده مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی مستقل، آنالیز واریانس تحلیل شد. نتایج: در هر دو نوع فراخوان متقاضیان استخدامی هیات علمی پیمانی و تعهدات قانونی ، بالاترین نمرات مربوط به بندهای ۲۰(توانایی بالینی و مهارتی)، ۱(توانایی تدریس) و ۳(چاپ مقالات) بود. یافته های پژوهش نشان داد متقاضیان از بندهای ۱۷ و ۱۹کم ترین امتیاز را کسب نموده است. در نمره زبان با یکدیگر تفاوت معناداری نداشتند (۰۵/۰p). در آزمون استخدامی هیات علمی پیمانی، نمرات علم سنجی، مصاحبه علمی، و زبان انگلیسی افراد شرکت کننده در آزمون ۱۵ بالاتر از آزمون ۱۶ بود(۰۵/۰>p). نتیجه گیری: براساس نتایج حاصله مشخص گردید متقاضیان جذب هیات علمی از نظر توانایی تدریس از نظر گروه های آموزشی وضعیت مطلوبی داشته اند و این که توجه خود را به جمع آوری مقالات و مستندات معطوف می نمایند. در صورتی که در طراحی آموزشی که لازمه عضویت در کادر هیات علمی است کم ترین تجربه دارند، لذا به برنامه ریزان و مسوولین دانشگاه ها پیشنهاد می گردد در برنامه ریزی های توانمندسازی به این امر توجه نمایند.

کلیدواژه ها:

Faculty Recruitment - Isfahan University of Medical Sciences ، Scientific Ability ، جذب هیات علمی ، علوم پزشکی ، توانایی علمی.

نویسندگان

نصراله علیمحمدی

nursing and Midwifery care Research Center, Faculty of Nursing and Midwifery, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مریم توکلی

Head of faculty recruitment office Isfahan University of Medical Sciences Isfahan, Iran.

مریم نصیریان

Epidemiology and Biostatistics Department, Health School; and Infectious Diseases and Tropical Medicine Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Razeghi N. [Sociological study of the factors affecting research activities ...
  • YarahmadiKhorasani M. [Modiriyate Manabe Ensani:Olaviyate Modiran Ayandeh saz]. Management Monthly. ...
  • Eskandarpour B, Ahmadi H. [The Criteria For Attracting Faculty Members ...
  • Eskandarpour B,Naghshavan H,Saebnia S.[Baresiye Taasire Fanavariye Novine Etelaati Bar Toseeye ...
  • نمایش کامل مراجع