احیاء معنویت دینی در تقابل با معنویت سکولار در نظام تربیتی _معرفتی اسلامی
محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات فقهی، دوره: 2، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 282
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSMIU-2-3_004
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1401
چکیده مقاله:
انسان با توجه به ساحت دوبعدی خود نیاز به معنویت دارد. پس از گذر از دورهی مادی گرایی و ناتوانی مسیحیت در پاسخگویی به آن، این نیاز بشری در میان عرفانهای نوظهوری که غرب ساخته بود ظهور نمود؛ اما این فرقهها نیز نتوانست پاسخگوی دائمی این نیاز انسان باشد. آسیبهای اینگونه عرفانهای نوظهور در تفکر اسلامی نیز راه یافت. این درحالی است که عرفان اسلامی که هم به لحاظ مبانی و هم به لحاظ پیامدها تحت تاثیر عناصر تربیت اسلامی است، منبعی بسیار غنی است که با تقویت و احیاء آن میتوان از این آسیبها مصون ماند. به نظر میرسد مهمترین راهحل، احیاء معنویت دینی اسلامی مبتنی بر تربیت اسلامی است که باید در قالب راهکارهایی ملموس و عینی به جهان معرفی گردد. در این پژوهش برخی از این راهکارها که مبتنی بر تربیت اسلامی است پیشنهاد شده است که عبارتنداز: پایبندی به شریعت اسلامی، معرفی الگوهای دینی، روشنگری پیرامون فرقههای انحرافی، تقویت بعد اجتماعی دینی، تثبیت هویت معنوی از منظر اسلام، هدایت بعد احساسی بشر در مسیر صحیح خود. هدف این تحقیق روشنگری پیرامون آسیب های معنویت سکولار و ارائه راهکارهایی در راستای تربیت اسلامی برای مقابله با این معنویتها، در حد توان نگارنده میباشد. روش این تحقیق تحلیلی و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانهای میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده فخار نوغانی
گروه کلام اسلامی، مدرسه عالی علوم انسانی، مجتمع آموزش عالی خواهران، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، مشهد، ایران.
خزران رضوانی
گروه کلام اسلامی، مدرسه عالی علوم انسانی، مجتمع آموزش عالی خواهران، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :